VIŠE OD 50 NOVIH DESTINACIJA, VEĆI BROJ PUTNIKA

Etihad Airways predstavio model profitabilnog poslovanja Montenegro Airlinesa

"Montenegro Airlines ostaje 100 odsto u vlasništvu države Crne Gore"
243 pregleda 5 komentar(a)
Nebojša Krstajić, Daliborka Pejović, Foto: Montenegro Airlines
Nebojša Krstajić, Daliborka Pejović, Foto: Montenegro Airlines
Ažurirano: 25.02.2016. 09:24h

Kompanija Etihad Airways predstavila je model promjena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost i poslovnu efikasnost Montenegro Airlinesa, u skladu sa Memorandumom o razumijevanju o strateškoj komercijalnoj saradnji, koji su dvije kompanije potpisale 4. novembra 2015. godine.

U Abu Dabiju, u sjedištu nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirtata (UAE) Etihad Airways-a, juče je održan sastanak rukovodstava te i avio-kompanije Montengro Airlines.

Model je, u ime Etihad Airwaysa predstavio Kevin Knight, direktor strateškog planiranja. Delegaciju Montenegro Airlinesa predvodila je Daliborka Pejović, predsjednica Odbora direktora, a sastanku je prisustvovao i Nebojša Krstajić, generalni direktor Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

"Dvije strane su takođe razgovarale i o planu sprovođenja novog poslovnog modela i o mehanizmima za restrukturiranje kompanije, kako bi se omogućilo njeno profitabilno poslovanje u relativno kratkom roku. Plan podrazumijeva značajno pojačanje inteziteta saobraćaja na profitabilnim linijama, znatno efikasnije korišćenje flote i otvaranje preko 50 novih destinacija dostupnih za Montenegro Airlines preko code share ugovora. Takođe se očekuje i povećanje broja putnika koje nacionalna avio-kompanija dovozi u našu zemlju, kao i dalja podrška razvoju turizma u Crnoj Gori. To će doprinijeti da se Crna Gora promoviše na međunarodnom planu kao atraktivna turistička i investiciona destinacija, što će podstaći ukupan privredni razvoj zemlje", navodi se u saopštenju Montenegro Airlinesa.

Ističe se da Montenegro Airlines ostaje 100 odsto u vlasništvu države Crne Gore.

Preporučujemo za Vas