Problemi visoki porezi, birokratija...

„Manjak znanja o preduzetništvu, nepostojanje dobrih ideja za biznis, kao i nedovoljna podrška bliže okoline takođe su česti odgovori anketiranih na pitanje zašto ne pokreću svoj posao“, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Ilustracija biznis, Foto: Shutterstock
Ilustracija biznis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.02.2016. 20:12h

Preobimna državna birokratija, visoki porezi, nemogućnost naplate potraživanja u razumnom roku, nejasni propisi i nedovoljno umrežavanje glavni su problemi preduzetnika u regionu, pokazala je anketa koju je sproveo Biznis kafe, regionalni projekat poslovnih okupljanja preduzetnika iz regiona.

Prema anketi, glavni razlozi koji sprečavaju ljude da pokrenu sopstveni biznis su strah od neuspjeha, nedostatak kapitala i česte izmjene zakonskih propisa koji se odnose na preduzetništvo.

„Manjak znanja o preduzetništvu, nepostojanje dobrih ideja za biznis, kao i nedovoljna podrška bliže okoline takođe su česti odgovori anketiranih na pitanje zašto ne pokreću svoj posao“, navodi se u saopštenju.

Rezultati ankete pokazali su da su preduzetnici vrlo zainteresovani za koncept mentorstva jer smatraju da bi mogli uspješnije da posluju ukoliko bi imali besplatno savjetovanje ili nadzor dokazanih preduzetnika ili konsultanata.

Bonus video: