Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte cijenom akcija Adidasa

Ne samo da su rezultati tokom prethodnog kvartala bili odlični već su i prognoze budućih rezultata veoma optimistične. Na svom zvaničnom sajtu kompanija je objavila da u ovoj godini očekuje da rast prihoda bude dvocifren i dostigne 12%
68 pregleda 0 komentar(a)
Adidas, Foto: FXLider
Adidas, Foto: FXLider
Ažurirano: 24.02.2016. 07:14h

Cijena akcija Adidas-a je u prvoj polovini februara porasla preko 15% . Bolji od očekivanih rezultati prodaje i zarade tokom prethodnog kvartala uticali su da u danu objave rezultata cijena akcija poraste preko 4%.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom akcija Adidasa na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje OVDJE.

Ne samo da su rezultati tokom prethodnog kvartala bili odlični već su i prognoze budućih rezultata veoma optimistične. Na svom zvaničnom sajtu kompanija je objavila da u ovoj godini očekuje da rast prihoda bude dvocifren i dostigne 12%.

Prema podacima Bloomberg-a, tokom 2015. godine prihod kompanije porastao je 16%, na 19 milijardi dolara, dok je neto prihod porastao 12% na 816 miliona dolara. CEO Adidas-a, Herbert Hainer, prokomentarisao je da je kompanija u odličnom stanju i da se strateški planovi kompanije kada je u pitanju brend ostvaruju na najbolji način.

U avgustu ove godine, Kasper Rorsted, trenutni CEO Henkel-a, bi trebalo da preuzme ulogu novog CEO-a kompanije i na njemu je ni najmanje lak zadatak da nastavi putem uspeha koji je ostvario njegov prethodnik.

Ljetnje Olimpijske igre koje će se održati u Brazilu i UEFA Euro 2016 šampionat pružiće veliku priliku za Adidas da poveća svoju prodaju. Ipak, da bi mogao da iskoristi ovu priliku, Adidas će morati da donosi veoma pažljivo odluke kojima će održati efikasnost kroz smanjenje troškova i povećanje prodaje.

Sa druge strane Nike, najveći rival Adidas-a kada je u pitanju sportska odjeća najavio je intenziviranje digitalne strategije koja će mu pomoći da dostigne svoje ciljno tržište koje čine sportisti, kako profesionalni tako i oni koji se njime bave amaterski. Treba napomenuti i da je Nike postavio cilj da ostvari prihod od 20 milijardi dolara do 2020. godine.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi u tekstu nisu stavovi redakcije Vijesti.