Otvaraju se mogućnosti za privlačenje turskih investitora

Sagovornici su razgovarali i o najvećoj turskoj aviokompaniji Turkish airlines, koja veoma uspješno posluje u Crnoj Gori i obavlja veliki broj letova, naglašavajući da je izvjesno povećanje broja turista koji bi posredstvom ove kompanije posjetili Crnu Goru u narednom periodu
3 komentar(a)
Ivan Brajović, Serhat Galip, Foto: Msp.gov.me
Ivan Brajović, Serhat Galip, Foto: Msp.gov.me
Ažurirano: 22.02.2016. 17:41h

Crna Gora i Turska mogu unaprijediti saradnju naročito u oblastima saobraćaja, turizma i energetike, pri čemu se otvaraju nove mogućnosti za privlačenje turskih investitora, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović i turski ambassador Serhat Galip.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, razgovarali o turskim investitorima, kao i mogućnostima za ulaganja naročito u oblastima saobraćaja, turizma i energetike.

"Brajović je pomenuo i konzorcijum Dogus Gulsan koji je zainteresovan za investiranje u velike infrastrukture projekte u oblasti saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Još jedan važan partner iz Turske je i Global ports, koncesionar Port of Adria. Galip je kazao da u toj kompaniji planiraju da od Bara naprave važnu kruzing destinaciju i na taj način dovedu veliki broj turista.

Sagovornici su razgovarali i o najvećoj turskoj aviokompaniji Turkish airlines, koja veoma uspješno posluje u Crnoj Gori i obavlja veliki broj letova, naglašavajući da je izvjesno povećanje broja turista koji bi posredstvom ove kompanije posjetili Crnu Goru u narednom periodu.

Takođe je najavljena i posjeta grupe značajnih investitora iz Antalije.

Bonus video: