Projekat "1000+": Početkom marta biće i poziv za građane

Za učešće u projektu se javilo 8 banaka. Poziv za investitore produžen do 26. februara
6 komentar(a)
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2016. 19:25h

Poziv za građane da učestvuju u projektu Hiljadu plus stanova biće raspisan početkom marta, najavljeno je iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je od juče u funkciji i projektni Kol centar 19915, koji će biti otvoren za pozive svakog radnog dana do 1. marta, od osam do 16 sati, od 1. marta do 1. aprila od osam do 20 sati i od 1. do 15. aprila od osam do 16 sati.

U okviru projekta Hiljadu plus, na osnovu javnog poziva za banke, prijavilo se osam banaka, i to Komercijalna banka Budva, Crnogorska komercijalna banka (CKB), Erste, Hipo Alpe Adria, Sosiete Ženeral Montenegro, NLB, Prva i Lovćen banka.

Javni poziv za investitore je, kako su kazali iz Ministarstva, produžen do 26. februara zbog povećanog interesovanja građevinskih kompanija sa teritorije Crne Gore.

„Neke od prednosti nastavka projekta su fiksna kamatna stopa od 3,99 odsto što je dva odsto manje od najniže tržišne kamatne stope, učešće od pet odsto vrijednosti kredita u odnosu na 20 odsto učešća u standardnim uslovima, troškovi obrade kredita koji u ovom projektu iznose 0,5 odsto, dok obrada tržišnih kredita iznosi jedan do 1,5 odsto od vrijednosti kredita“, rekli su iz Ministarstva.

Notarske tarife, kako dodaju, u tom projektu će biti 50 odsto niže, a očekuju i značajno povoljnije ponude od osiguravajućih kuća za premije osiguranja života i imovine.

Struktura stambenog objekta koju korisnik može da kupi, određuje se prema broju članova domaćinstva.

Dokumentacija koju je neophodno prikupiti je objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me.

Bonus video: