Premijerov sestrić uknjižio zemljište u Dobroti

Nekada je Kolarevićev kompleks u Dobroti bio veći od 7.000 kvadrata, koliko je bilo u vlasništvu Sublajm Divelopmentsa
583 pregleda 38 komentar(a)
Edin Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Edin Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.02.2016. 16:43h

Edin Kolarević, sestrić premijera Mila Đukanovića, uknjižio je prošle sedmice na svoje ime malu parcelu od 184 kvadrata u kotorskom naselju Dobrota. To mu je ostalo od velikog zemljišnog kompleksa, koje je nekada bilo upisano na njegovu firme Sublajm Divelopments (Sublime Developments).

Kolarević je, prema katastarskoj evidenciji, zemljište uknjižio 12. februara, a tu nekretninu je kupio. Nekada je njegov kompleks u Dobroti bio veći od sedam hiljada kvadrata, koliko je bilo u vlasništvu Sublajm Divelopmentsa.

Prva banka, kojom gazduje Edinov drugi ujak, Aco Đukanović i dalje traži kupca za parcelu od 4.381 kvadrat, koju je prije pet godina kupila Edinova firma Sublajm Divelopments uzimajući kod ove banke kredit od gotovo 1,3 miliona eura. Prva banka se prije godinu i po uknjižila kao vlasnik, jer Kolarevićeva firma nije vratila kredit. Kredit su, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, uzele dvije firme - Sublajm i budvanska Litmont, iza koje stoje litvanski biznismeni.

Banka je prvo upisala hipoteku nad zemljišnim kompleksom, da bi krajem septembra 2013. ozvaničila i njegovu prodaju. Ipak, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, mjesec prije nego što je banka upisala teret da počinje namirenje dugovanja, Sublajm i druga Edinova firma Buena vista menadžment kompani, zaključuju kupoprodajni ugovor sa izvjesnim Taisijem Gamidovim.

Prva banka se knjiži na zemljišni kompleks i na njenom sajtu se i dalje pomenuta nekretnina prodaje.

„Zemljište se nalazi na oko 250 metara vazdušne linije od mora, a od centra Starog grada na oko 2,5 kilometara... Parcela je urbanizovana i na njoj je detaljnim urbanističkim planom dozvoljena gradnja objekta sa pet etaža bruto građevinske površine 7.010,12 kvadrata”, navodi se u oglasu.

Kolarević nije imao sreće ni sa susjednom parcelom od više od 3.000 kvadrata, gdje je i dalje hipoteka CKB na ime kredita od 2,8 miliona eura. Početkom januara prošle godine zbog dugovanja, na predlog Kolarevića uveden je stečaj u Sublajm Divelopments. Prema konačnoj listi povjerioci su podnijeli 15 prijava i prijavili 3.488.066 eura priznatih potraživanja. Stečajna uprava nije priznala samo potraživanje Hipo alpe adria banke, vrijedno 148,2 hiljade eura.

Bonus video: