Radak-Kukavićić: Popusti za ljetovanje na crnogorskom primorju i do 30 odsto

Ona je agenciji Beta rekla da će Crna Gora tokom sajma predstaviti more, planine, nacionalne parkove, odnosno i sjever i jug, a turistička privreda predstaviće budvansku, ulcinjsku i barsku rivijeru, kao i cijelo primorje
222 pregleda 2 komentar(a)
Željka Radak Kukavičić, Foto: Vlada Crne Gore
Željka Radak Kukavičić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.02.2016. 16:16h

Crna Gora će na Sajmu turizma u Beogradu ponuditi popuste za ljetovanje na crnogorskom primorju i do 30 odsto, izjavila je danas direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Ona je agenciji Beta rekla da će Crna Gora tokom sajma predstaviti more, planine, nacionalne parkove, odnosno i sjever i jug, a turistička privreda predstaviće budvansku, ulcinjsku i barsku rivijeru, kao i cijelo primorje.

Željka Radak Kukavičić je rekla da je velika zainteresovanost posjetilaca za štand Crne Gore, a da se veća posjeta očekuje tokom vikenda.

Dodala je da su danas u toku poslovni sastanci, na kojima se sa partnerima iz Srbije razmatra na kojim bi manifestacijama Crna Gora mogla da se promoviše.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Predrag Jelušić istakao je da će Crna Gora na sajmu pokušati da što bolje prezentuje svoju ponudu i da privuče turiste da ljetuju na crnogorskom primorju.

"Značajno je da su hotelijeri ponudili popuste kako bi privukli turiste koji još nisu odlučili gdje će ljetovati", dodao je on.

Kako je rekao, očekivanja su da će 400.000 turista iz Srbije posjetiti Crnu Goru ove godine.

"Vjerujem da je Crna Gora jedna od omiljenijih destinacija za turiste iz Srbije", naveo je Jelušić i dodao da gosti iz Srbije u Crnoj Gori treba da se osjećaju kao među prijateljima.

Prošle godine Crnu Goru je posjetilo je oko 370.000 turista iz Srbije i ostvarilo 1,9 miliona noćenja.

Bonus video: