Jedino Mank predao ponudu za Brodogradilište

Prema tenderu obaveza investitora je ulaganje od 20 miliona eura u roku od tri godine, kao i prelazak sa djelatnosti brodogradilišta brodova na servis za opravke jahti i megajahti
138 pregleda 0 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Siniša Luković
Brodogradilište Bijela, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.02.2016. 16:20h

Konzorcijum Porto Montenegra i holandskog Damena jedini je dostavio ponudu na tenderu za zakupu luke u Brodogradilištu Bijela na 30 godina. Zakup se dobija plaćanjem koncesije, a prema riječima predsjednika Tenderske komisije Mladena Lučića vrednovanje ponude biće obavljeno u zakonskom roku od 15 dana.

Porto Montenegro kanadskog biznismena Pitera Manka i njegov partner Damen i ranije su interesovali za preuzimanje brodogradilišta kroz kupovinu državnog paketa akcija, ali su odustali zbog dugova kompanije i obaveze u vezi preuzimanja radnika.

U međuvremenu je Brodogradilište otišlo u stečaj, tako da sada na ovaj način može preuzeti imovinu Brodogradilišta u luci dok dugovi kompanije ostaju u stečajnom masi a može i da preuzme onoliko radnika koliko mu treba bez obaveza koje Brodogradilišta prema njima.

U zakup se daje 108 hiljada kvadrata kopna untar ograde Brodogradilišta i 220 hiljada kvadrata sidrišta i akvatorijuma

Prema tenderu obaveza investitora je ulaganje od 20 miliona eura u roku od tri godine, kao i prelazak sa djelatnosti brodogradilišta brodova na servis za opravke jahti i megajahti.

Ponuđač je bio obavezan da uz ponudu dostavi poslovnu strategiju, investicioni i biznis plan, sa procjenom procjenom finansijske i tehničke izvodljivosti izgradnje infrastrukture i suprastrukture.

Bonus video: