NLB nudi kredite za odlazak studenata u SAD

Iz banke su saopštili da se kredit može obezbijediti u maksimalnom iznosu od 2500 eura, a period otplate kredita je 24 mjeseca
162 pregleda 4 komentar(a)
putovanje, Foto: Shutterstock.com
putovanje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.02.2016. 10:34h

NLB Banka je kreirala poseban kredit namijenjen studentima (NLB OK Kredit), koji žele da se uključe u program Work and Travel za odlazak u Sjedinjene Američke Države tokom ljetnje pauze.

Kako kažu iz banke, kredit će studentima omogućiti da se prijave i provedu ljeto u SAD, a uzeti kredit da otplate po povratku sa putovanja.

"Obezbjeđivanjem kreditne ponude NLB Banka nastoji da omogući studentima da pokriju sve troškove licenciranih agencija (Kouzon, WAT Montenegro itd.) koje organizuju putovanja i pružaju podršku za obezbjeđivanje smještaja i zaposlenja u SAD, troškova američke vize, avionske karte i slično", navode iz NLB banke.

Work and Travel je program kulturne razmjene koju je US State Department pokrenuo 1960. godine. U ovom programu u prosjeku godišnje učestvuje oko 100 000 studenata iz cijelog svijeta. Pravo ušešća u programu imaju svi studenti koji žele da borave i rade u SAD u toku ljetnje pauze.

Iz banke su saopštili da se kredit može obezbijediti u maksimalnom iznosu od 2500 eura, a period otplate kredita je 24 mjeseca.

"Posebna povoljnost kredita je grejs period na period od 7 mjeseci, što će studentima omogućiti da sa otplatom kredita otpočnu po povratku iz SAD, od zarađenih sredstava, što će umanjiti opterećenje roditeljskog budžeta. Kredit će se odobravati po nominalnoj kamatnoj stopi od 8,99%", saopšteno je.