Azalea nudi 1,23 miliona za kancelarije "Bijele"

Novi oglas za prodaju imovine raspisaće do kraja mjeseca
75 pregleda 0 komentar(a)
Brodogradilište Bijela, Foto: Siniša Luković
Brodogradilište Bijela, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.02.2016. 16:23h

Pomorski trening centar Azalea iz Bijele dostavio je ponudu za kupovinu dva poslovna prostora Jadranskog brodogradilišta, po cijeni od 1,23 miliona eura. Azalea je dugogodišnji zakupac dijela kancelarijskog prostora Jadranskog brodogradišta.

Ponuđena je kupovna cijena po procijenjenoj vrijednosti kvadrata, a stečajni upravnik Brodogradilišta,Žarko Ostojić, saopštio je nakon jučerašnjeg otvaranja ponude u Privrednom sudu da ona sadrži sve oglasom predviđene uslove i da će konačnu odluku o prodaji donijeti u roku od pet dana.

Radi se o poslovnim prostorima površine 480 i 500 kvadrata.

Ostojić je potvrdio “Vijestima” da će novi oglas za prodaju imovine Brodogradilišta biti oglašen do kraja mjeseca.

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je prvi tender za prodaju djelova imovine preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od 27,2 miliona eura.

Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna prošle godine na zahtjev Poreske uprave (PU). Prema konačnoj listi potraživanja priznata su potraživanja od 18,49 miliona eura.

Najveće je potraživanje Poreske uprave koje iznosi 4,72 miliona eura. U prvom isplatnom redu potraživanje države je vrijedno 3,03 miliona eura, dok ostala potraživanja iznose 1,69 miliona eura.

Razlučni povjerilac sa obezbijeđenim potraživanjem u iznosu od 2,47 miliona eura je Crnogorska komercijalna banka.

Sadašnji i bivši radnici Jadranskog brodogradilišta, po svim osnovama, potražuju oko 1,3 miliona eura.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je 28. decembra prošle godine javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina. Ponude se mogu dostavljati do 17. februara.

Bonus video: