Javna rasprava o geološkim istraživanjima i mineralnim sirovinama trajaće do 22. februara

"Cilj rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se tekst Predloga plana unaprijedio prije nego što ga Vlada donese", naveli su iz Ministarstva
50 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
Ažurirano: 08.02.2016. 12:27h

Ministarstvo ekonomije raspisalo je javnu raspravu o Predlogu plana davanja koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina za ovu godinu.

Javna rasprava će trajati do 22. februara.

"Cilj rasprave je da se pribave komentari i sugestije građana, svih relevantnih institucija, predstavnika privrede, nevladinog sektora, kao i stručne javnosti, kako bi se tekst Predloga plana unaprijedio prije nego što ga Vlada donese", naveli su iz Ministarstva.

Ministarstvo je pozvalo građane, državne organe, mjesne zajednice, nevladine organizacije, preduzeća i preduzetnike da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe i sugestije dostave u pisanoj ili elektronskoj formi na adresu tog Vladinog resora ili mejl vesna.vujacic@mek.gov.me.

Ministarstvo ekonomije sprovešće javnu raspravu o predloženom planu 16. februara.

Javna rasprava će se sprovesti za ležište Vilići u Opštini Pljevlja, za tehničko građevinski kamen.

Kada je u pitanju Opština Berane, javna rasprava će se sprovesti za ležište Bistrica, za tehničko građevinski kamen - vulkanit.

U Opštini Žabljak javna rasprava će se odnositi na ležište Ražano polje za šljunak i pijesak, u Opštini Rožaje za Krš-Kaluđerski laz, u Opštini Nikšić za Đurakov do 1 i Blok broj 4 za crvene boksite, kao i za ležište Kuside.

U Opštini Bar javna rasprava će biti za ležišta Bijelo Polje i Bijele šume, kada su u pitanju bentoniti, kao i za ležište Velja Gorana.

Bonus video: