"Adriatic Marinas" dobitnik nagrade "Stvaratelji za stoljeća"

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” biće održana 5.marta u Dubrovniku
69 pregleda 4 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: SIniša Luković
Porto Montenegro, Foto: SIniša Luković
Ažurirano: 04.02.2016. 13:54h

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta dobitnik je godišnjeg priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, koju dodjeljuje Međunarodni ekonoski forum “Perspektive”, odnosno njihov komitet za dodjelu Velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Stvaratelji za stoljeća“ iz Hrvatske.

Od predloženih 411 kandidata, i nakon užeg izbora od 97, iz devet zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija), kompanija “Adriatic Marinas” se, sa svojim projektom marine za superjahte i luksuznog nautičkog naselja Porto Montenegro, “izdvojila od ostalih zbog brzog razvoja projekta, kvaliteta nautičkog i turističkog proizvoda, broja zaposlenih i doprinosa lokalnoj zajednici, ali i ugleda i imidža koje za uživa od strane svjetske klijentele.”

„I ove godine, nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” ići će u ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Iznimno sam zadovoljan što će i ove godine nagrade “Staratelji za stoljeća” otići u desetak zemalja, te biti dodatni poticaj laureatima u stvaranju na opštu dobrobit.” - izjavio je prof. dr. Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog nezavisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, kojeg sačinjava 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i predzetništvo iz devet evropskih zemalja.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” biće održana 5.marta u Dubrovniku.

Bonus video: