Prvi crnogorsko-britanski biznis forum: Kako privući investitore iz UK i iskoristiti iskustva iz regiona

Cilj foruma je razmjena iskustava, najboljih praksi i inovativnih ideja na temu jačanja crnogorsko-britanske privredne saradnje i ohrabrivanja britanskih investicija
107 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora, Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Crna Gora, Velika Britanija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.02.2016. 18:24h

Prvi crnogorsko-britanski biznis forum održaće se 5-6. februara 2016. godine hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu, saopšteno je iz nevladine organizacije Mreža alumnista Ujedinjenog Kraljevstva (MAUK) koja organizuje događaj u saradnji sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori i Čivning fondacijom iz Londona

"Predstavnici biznis zajednica i vlada dviju zemalja, međunarodnih i regionalnih institucija, organizacija i udruženja sastaće se na skupu koji će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić. Cilj foruma je razmjena iskustava, najboljih praksi i inovativnih ideja na temu jačanja crnogorsko-britanske privredne saradnje i ohrabrivanja britanskih investicija", navodi se u saopštenju MAUK-a.

Forum će se sastojati od tri panela i sesije za umrežavanje i povezivanje učesnika.

"Paneli će pokriti sljedeće teme: biznis okruženje u Crnoj Gori, uključujući važeću regulativu i načine za kreiranje okruženja koje će privući britanske biznise; uspješne priče i izazove sa kojima su se susretali inostrani biznisi u Crnoj Gori i dobre prakse za buduće investitore; i moguću regionalnu saradnju i korištenje iskustava drugih zemalja u pravcu ohrabrivanja novih investitora. Panelisti će biti predstavnici vlada Crne Gore i Velike Britanije, predstavnici britanskih i drugih inostranih kompanija aktivnih u Crnoj Gori, predstavnici Privredne komore, Savjeta stranih investitora i Biznis alijanse, predstavnici regionalnih mreža za promovisanje britanskih investicija, Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj i mnogih drugih partnera zainteresovanih za promovisanje biznisa i unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Ceremonija otvaranja foruma je u u petak 5. februar 2016, u 17 časova u sali "Ballroom Teodo" u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu i tada će se učesnicima obratiti potpredsjednik Lukšić i britanski ambasador u Crnoj Gori Ijan Viting.

Organizator foruma MAUK je neprofitno udruženje crnogorskih profesionalaca koji su završili studije u Britaniji. MAUK je osnovan 2013. godine uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Čivning fondacije sa ciljem unapređenja odnosa između Crne Gore i Velike Britanije i korištenja stečenog obrazovanja i vještina za projekte koji doprinose razvoju Crne Gore. Prethodni projekti MAUK-a uključuju regionalno uvezivanje sa srodnim organizacijama i promovisanje programa za studiranje i stipendije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Bonus video: