Turistička inspekcija utvrdila 154 nepravilnosti

"Inspektori su obavili pečaćenje jednog ugostiteljskog objekta i izdali 58 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 10.500 eura", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove
0 komentar(a)
Turistički inspektor, Foto: Zoran Đurić
Turistički inspektor, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2016. 11:54h

Turistička inspekcija je u prethodne dvije sedmice obavila 262 inspekcijska pregleda u toku kojih je utvrdila 154 nepravilnosti.

Inspektori su, na osnovu utvrđenih nepravilnosti, izrekli 102 mjere ukazivanja, uručili četiri rješenja o otklanjanju nepravilnosti, tri o zabrani pružanja usluga smještaja i jedno o zabrani rada.

"Inspektori su obavili pečaćenje jednog ugostiteljskog objekta i izdali 58 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 10.500 eura", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

Najčešće utvrđene nepravilnosti bile su neizdavanje fiskalnih računa, proizvodi bez deklaracije, neispunjavanje minimalno tehničkih uslova u ugostiteljskim objektima, neistaknuta vrsta i naziv ugostiteljskog objekta, neutvrđeni normative hrane i pića i nevođenje knjige žalbi.

"U Herceg Novom je zapečaćen ugostiteljski objekat ćevabdžinica Gurman, a izdat mu je i prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 150 eura", precizira se u saopštenju.

Rješenja o zabrani rada su se odnosila na privatni smještaj, a svakom od tih subjekata su izdati prekršajni nalozi u iznosu od po 150 eura.

Bonus video: