MMF konsultanti u posjeti PU: Posebna pažnja komunikaciji sa poreskim obveznicima

Navedena posjeta, kako su objasnili, predstavlja jedan u nizu koraka koji se realizuju u okviru saradnje MMF-a sa PU, u cilju uspješne sveobuhvatne reforme te institucije
52 pregleda 0 komentar(a)
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2016. 11:03h

Misija konsultanata Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je u ponedjeljak u Poreskoj upravi (PU) i trajaće do 15. februara.

Iz PU je saopšteno da je cilj posjete pružanje tehničke pomoći službenicima te institucije u segmentu sređivanja registracionih podataka, uspostavljanja preciznije baze podataka i povećanja stepena blagovremeno podnijetih poreskih, kao i prijava podnijetih elektronskim putem.

"Posebna pažnja biće posvećena oblasti komunikacija sa poreskim obveznicima, izradom eksternih i internih komunikacionih planova, kao i izradom plana za obezbijeđenje poštovanja poreskih propisa", kazali su iz PU.

Navedena posjeta, kako su objasnili, predstavlja jedan u nizu koraka koji se realizuju u okviru saradnje MMF-a sa PU, u cilju uspješne sveobuhvatne reforme te institucije u skladu sa najboljom međunarodnom praksom i standardima.

Bonus video: