Confindustria zainteresovana za Luku Bar

Brajović je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio i na dosadašnju uspješnu saradnju sa italijanskim kompanijama u oblasti saobraćaja
3 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Luka Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.02.2016. 13:31h

Predstavnici Confindustrie, asocijacije koja okuplja italijanske firme, zainteresovani su za Luku Bar, imajući u vidu njen geostrateški položaj i mogućnosti koje pruža u transportno logističkom lancu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Predstavni Confindustrie su u ponedjeljak na sastanku sa crnogorskim ministrom saobraćaja, Ivanom Brajovićem, kazali da su zainteresovani za podsticanje saradnje sa privrednim subjektima u Crnoj Gori u oblasti transporta.

Brajović je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio i na dosadašnju uspješnu saradnju sa italijanskim kompanijama u oblasti saobraćaja.

On je podržao namjeru italijanskih privrednika da još aktivnije učestvuju u privrednim aktivnostima na prostoru Crne Gore, što će u krajnjem doprinijeti i ubrzanju ekonomskog razvoja naše zemlje.

Iz Confindustrie su kazali da planiraju da i u Crnoj Gori otvore svoje predstavništvo, u okviru Confindustrie Balkana.

"Confindustria Balkan osnovana je 2010. godine, u cilju promovisanja interesa italijanske privrede na prostoru Balkana, kako bi podstakla saradnju sa lokalnim partnerima", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da se očekuje da će italijanski privrednici i dalje participirati u realizaciji infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

Confindustrie, koja okuplja italijanske firme, na taj način zastupa stavove i interese italijanskog privrednog sistema, odnosno podstiče poslovnu saradnju privrednih subjekata iz Italije sa privrednicima drugih država.

Pod okriljem Confindustrie danas se nalazi oko 150 hiljada kompanija.

Bonus video: