Elektromreža Srbije traži sazivanje vanredne Skupštine akcionara CGES

EMS je krajem decembra postao akcionar CGES-a, nakon što je na Montenegroberzi kupio oko deset odsto akcija crnogorske energetske kompanije za 13,9 miliona EUR
1 komentar(a)
CGES, Foto: Zoran Đurić
CGES, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.01.2016. 14:04h

Predstavnici preduzeća Elektromreža Srbije (EMS) poslali su zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), sa predlogom da se izaberu novi članovi borda direktora.

"EMS je zahtjev poslao 21. januara. Predloge o daljem poslovanju CGES iznećemo njihovim predstavnicima", kazali su agenciji Mina-business iz EMS-a.

EMS je krajem decembra postao akcionar CGES-a, nakon što je na Montenegroberzi kupio oko deset odsto akcija crnogorske energetske kompanije za 13,9 miliona EUR.

Iz EMS-a su kazali da generalni direktor srbijanske kompanije, Nikola Petrović, planira da uskoro posjeti CGES.

"Sa radom crnogorske kompanije smo odlično upoznati. Pratili smo poslovanje CGES i prije kupovine akcija, a to, naravno, nastavljamo i dalje da radimo", saopštili su iz EMS-a.

Prostora za unaprijeđenje, kako su kazali, uvijek ima i to će svakako biti jedna od tema sastanka predstavnika EMS-a i CGES-a.

"Između našeg preduzeća i CGES od ranije postoji odlična poslovna saradnja. Direktor CGES-a je već bio u Beogradu na sastanku sa generalnim direktorom EMS-a i predstavnicima našeg preduzeća", rekli su iz EMS-a.

Iz EMS-a su ranije saopštili da su uzeli komercijalni kredit po povoljnim uslovima kako bi kupili udio u CGES-u.

Prihode, kako su tada naveli, očekuju kroz dividende, ali i korist kroz povezivanje Crne Gore sa Italijom preko podvodnog kabla.

Država Crna Gora je vlasnik 55 odsto akcija CGES-a, dok italijanska Terna posjeduje oko 22,09 odsto dionica.

Bonus video: