Jeftinija od mlijeka i vode: Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte cijenom nafte

Ako uzmemo u obzir da je jedan barel oko 159 litara, dolazimo do zaključka da je barel nafte, trenutno jeftiniji čak i od vode (31 dolar) i mlijeka (100 dolara) u maloprodajama
0 komentar(a)
FXLider, Foto: FXLider
FXLider, Foto: FXLider
Ažurirano: 27.01.2016. 08:21h

Cijena sirove nafte se trenutno nalazi na rekordno niskom nivou od oko 30 dolara za barel. Ako uzmemo u obzir da je jedan barel oko 159 litara, dolazimo do zaključka da je barel nafte, trenutno jeftiniji čak i od vode (31 dolar) i mlijeka (100 dolara) u maloprodajama.

Prema velikim investicionim bankama sa Wall Sreeta, kao što su JP Morgan i Goldman Sachs, cijena sirove nafte može da padne i na 20 dolara po barelu.

FXLider, svima koji su zainteresovani da trguju cijenom sirove nafte na svjetskoj berzi i iskoriste trenutne prilike na tržištu za eventualnu zaradu, daje besplatnih 50 eura za trgovanje.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti OVDJE.

Prekomjerna snabdjevenost tržišta naftom će se dodatno pogoršati povratkom Irana na globalno tržište, nakon što su sankcije zapadnih zemalja ukinute ranije ovog mjeseca.

Analitičari tvrde da bi izvoz nafte ove države vrlo brzo mogao da dostigne 500.000 barela, čime se povećavaju strahovi da će se zalihe dodatno povećati, a tražnja smanjiti.

Pored toga, MMF je smanjio prognoze rasta globalne ekonomije i to treći put u manje od godinu dana, ukazujući na naglo usporavanje rasta ekonomije Kine, čime je i smanjena tražnja za naftom, a time i izvršen dodatni pritisak na cijenu.

Međunarodna agencija za energiju, koja savjetuje industrijalizovane države oko energetske politike, upozorila je da globalno tržište nafte može da ostane izuzetno presnabdjeveno i tokom 2016. godine.

Pogledajte kako se kretala cijena sirove nafte.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited-om – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".