Od danas niže cijene goriva

Cijene litra eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice biće niže četiri centa i iznosiće 1,06 eura, odnosno 1,02 eura. Litar eurodizela je pojeftinio pet centi i narednih 15 dana će koštati 82 centi
59 pregleda 5 komentar(a)
pumpa gorivo, Foto: Shutterstock.com
pumpa gorivo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.01.2016. 06:56h

Sve vrste goriva u Crnoj Gori danas su jeftinije od četiri do pet centi, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Cijene litra eurosupera 98 i 95 u naredne dvije sedmice biće niže četiri centa i iznosiće 1,06 eura, odnosno 1,02 eura.

Litar eurodizela je pojeftinio pet centi i narednih 15 dana će koštati 82 centi.

Lož ulje za veleprodaju i za grijanje pojeftinili su četiri centa, odnosno pet centi i koštaju 80 centi, odnosno 52 centa.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 29. decembra prošle godine, kada su pojeftinile sve vrste goriva od dva do pet centi.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 8. februara, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 9. februara.

Bonus video: