Sošić: Ugovore o zakupu nemamo

“Tražimo da nam kažu kome se izdaje 12 godina odmaralište u Bečićima. Tamo je naša imovina, inventar 'Gorice'”, istakla je Sošić. Ona je kazala da Smolović četiri godine od kada je stečajni upravnik nije učinio ništa za radnike tog preduzeća
1 komentar(a)
Novka Sošić, Foto: Savo Prelević
Novka Sošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2016. 19:57h

Zamjenica predsjednika sindikata „Gorice” Novka Sošić demantovala je stečajnog upravnika tog preduzeća Dragana Smolovića, da im je pokazivao ugovore o zakupu. Radnici Građevinskog preduzeća „Gorica” u stečaju, kako je kazala Sošić, tražili su više puta dokumentaciju o zakupu, ali nikada nijesu dobili ni vidjeli nijedan papir.

“Ne znamo koliko iznose zakupi za zemljište u Ulici 4. jula na Zabjelu, koliko plaćaju 'Laković', 'Centrometal' i 'Ljetopis'”, kazala je Sošić. Ona je istakla da traže ono što ih po zakonu i sljeduje. Smolović je „Vijestima”, prije tri dana, kazao da je više puta pokazivao ugovore i da znaju iznose.

“Tražimo da nam kažu kome se izdaje 12 godina odmaralište u Bečićima. Tamo je naša imovina, inventar 'Gorice'”, istakla je Sošić. Ona je kazala da Smolović četiri godine od kada je stečajni upravnik nije učinio ništa za radnike tog preduzeća.

“Nije organizovao nijedan sastanak sa radnicima”, kazala je Sošić. Istakla je da su zbog toga radnici tražili Smolovićevo izuzeće, odnosno da se razriješi.

“Nije angažovao advokata oko odmarališta 'Vještica', iako je to po zakonu dužan, već se i sam predstavljao u toj ulozi”, istakla je Sošić.

Bonus video: