Odložena rasprava u parnici OMP i Plantaža

Navodno nije bilo dokaza da su svjedoci uredno obaviješteni o ročištu u Privrednom sudu
6 komentar(a)
Zoran Jelić, Vukica Jelić, Foto: Vesko Belojević
Zoran Jelić, Vukica Jelić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.01.2016. 14:21h

Ročište u sporu firme OMP Engineering i podgoričkih Plantaža, zbog propale fabrike za proizvodnju briketa Plantomp, prema nezvaničnim informacijama, “Vijesti” odgođeno je za mart iz procesnih razloga jer nije bilo dokaza da su navodno svi pozvani svjedoci uredno obaviješteni o ročištu.

U Privrednom sudu juče nijesu saslušani vlasnici firme OMP, Oleg Obradović, Miodrag Ivanović, direktorica Plantaža Verica Maraš i još nekoliko osoba u svojstvu svjedoka. Postupajući sudija u ovom predmetu i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić juče nije bio u Privrednom sudu u 11 sati, za kada je bilo zakazano ročište.

OMP Engineering prethodnih pola godine, tokom sudskog procesa, nije uspio da se dogovori o poravnanju sa predstavnicima Plantaža, od kojih tužbenim zahtjevom traži obeštećenje od šest miliona eura zbog propale fabrike za proizvodnju briketa Plantomp.

Vlasnici OMP-a i bivši direktori Telekoma Obradović i Ivanović, kao i sadašnji ministar prosvjete Predrag Bošković tužbom traže od Plantaža dva miliona eura za naknadu štete zbog ulaganja u fabriku koju su gradili sa Plantažama i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti. Tužioci tvrde da Plantaže nijesu mogle obezbijediti minimum 10.000 tona lozovine neophodne za proizvodnju briketa i rad fabrike u punom kapacitetu, već se radilo o svega 1.500 tona. Iz Plantaža su, međutim, odbijali te optužbe trdnjama da fabrika briketa ne radi zbog propusta u nabavljenoj opremi za koju je tužilac bio odgovoran.

Bonus video: