Popović: Hotel će prve goste dočekati 1. juna

Do sada je, kako je rekao, izgrađen suteren, prizemlje, a radnici se primiču izgradnji trećeg nivoa
121 pregleda 1 komentar(a)
hotel Park Bijela (novina)
hotel Park Bijela (novina)
Ažurirano: 15.01.2016. 13:43h

Izgradnja novog hotelskog objekta na mjestu starog hotela Park u Bijeloj, napreduje više nego zadovoljavajućom dinamikom i grubi građevinski radovi trebalo bi da budu završeni do kraja februara, saopštio je vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović.

Popović, koji je glavni investitor, smatra da će hotel, koji će imati četiri zvjezdice i 225 soba, prve goste dočekati već 1. juna.

“Poslu smo prišli vrlo ozbiljno, jer je i sam kompleks vrlo ozbiljan projekat. Zahvaljujući intenzivnoj saradnji sa podizvođačima, zaista napredujemo i brže nego što je planirano, što je uostalom vidljivo na terenu. Cilj nam je da hotel bude otvoren 1. juna”, kazao je Popović za Radio Jadran.

Do sada je, kako je dodao, izgrađen suteren, prizemlje, a radnici se primiču izgradnji trećeg nivoa.

“Već od 1. februara krećemo paralelno sa zanatskim radovima, odnosno ugrađivanjem bravarije, izravnjavanjem podloga, pripreme za keramičke radove i podove. Instalacije za vodu, struju i kanalizaciju smo već završili”, objasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, vrata, prozori kao i namještaj budućeg hotela poručeni su i napravljeni. Po završetku zanatskih radova, trebalo bi da budu postavljeni.

Pripremni radovi za objekat počeli su u septembru iskopavanjem temelja i izmjenom terena.

Popović je i vlasnik rekonstruisanog hotela Delfin, sa četiri zvjezdice i depadansom u Bijeloj, koji će ponovo biti otvoren krajem februara.

“Prve goste očekujemo 29. februara. Popunjenost će biti na nivou od 80 odsto, a riječ je o grupi od 220 Norvežana. Nakon njih, u martu, dolaze nam grupe njemačkih i francuskih turista, kada očekujemo da će hotel biti maksimalno popunjen”, precizirao je Popović.

On je naveo da bi tako trebalo da ostane najvjerovatnije do kraja novembra. Ukoliko bude bilo interesovanja hotel će biti otvoren i za predstojeći Praznik mimoze.

Bonus video: