Optužbe su insinuacije, sve je kontrolisalo Ministarstvo

Ivanović je ponovo juče pričao o navodnim mahinacijama bivše dekanice Biotehničkog fakulteta Natalije Perović, nazivajući je suprugom jednog od vlasnika medijskog koncerna “Vijesti”, pokazujući tri lista papira za koje je kazao da su "fakture koje je potpisala Perović" i počeo je da čita sa njih
176 pregleda 5 komentar(a)
Natalija Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Natalija Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.01.2016. 06:51h

Bivša dekanica Biotehničkog fakulteta dr Natalija Perović, koja je duže od dvije godine u penziji, povodom tvrdnji ministra poljoprivrede Petra Ivanovića izjavila je da Biotehnički fakultet ima više službi i laboratorija koje za Ministarstvo obavljaju poslove utvrđivanja kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda, analize zemljišta, zaštite bilja, selekcije stoke...

“Sve ove poslove, uključujući i prijem pripravnika, naručuje i njihovu realizaciju kontroliše Ministarstvo. I uz svaku fakturu koju BTF isporuči stoji izvještaj o obavljenim poslovima sa cijenama usluga i trošenju sredstava. Dakle, BTF obavlja jedan vrlo obimni stručni posao od kojeg imaju koristi i BTF i Ministarstvo poljoprivrede i građani i budžet Crne Gore. Ako je g. Ivanoviću nešto nejasno iz poslovanja BTF-a dok sam ja bila dekan, postoji način da se to provjeri i objasni, umjesto da se bavi insinuacijama o navodnim nejasnoćama u mom poslovanju. I to u kontekstu interesovanja medija za nenamjensko trošenje sredstava iz budžeta Crne Gore od strane Ministarstva poljoprivrede, dovodeći me na neprirodan i ucjenjivački način u vezu sa medijskom kućom “Vijesti” zbog toga što je moj suprug jedan od njenih osnivača”, kazala je Perović.

Ivanović je ponovo juče pričao o navodnim mahinacijama bivše dekanice Biotehničkog fakulteta Natalije Perović, nazivajući je suprugom jednog od vlasnika medijskog koncerna “Vijesti”, pokazujući tri lista papira za koje je kazao da su "fakture koje je potpisala Perović" i počeo je da čita sa njih.

“Shodno uobičajnoj proceduri zadužujemo vas za pretrage uzoraka mlijeka u mljekarama 4.320 eura. Ispostavljen račun za pripravnike 13.224 eura. Zadužujem vas shodno ustaljenoj proceduri za troškove od 6.346,47 eura. Ne postoje ugovori za ovakvo nešto. Ja ovakvih ugovora imam dosta”, kazao je Ivanović.

Bonus video: