Čivović krivi bivše kolege i izvršitelja

Predstavnik navodno zainteresovanog ponuđača, firme Roaming, u vlasništvu Dalibora Milovića, nije dostavio ponudu
163 pregleda 1 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.01.2016. 19:13h

Zbog nezainteresovanosti kupaca propala je i šesta prodaja 18,6 hiljada kvadrata zemljišta Samostalnog sindikata Rudnika boksita, koja se nalazi u centru Nikšića.

Javna prodaja je, prema zapisniku u koji su “Vijesti” imale uvid, trebalo da bude održana sredinom prošle sedmice u kancelariji javnog izvršitelja Dejana Kekovića u Podgorici. Međutim, predstavnik navodno zainteresovanog ponuđača, firme Roaming, u vlasništvu Dalibora Milovića, od kojeg je jedan od povjerilaca očekivao da će dati ponudu, to nije uradio, niti je priložio dokaz o uplati jemstva za nadmetanje.

Od dobijenog novca trebalo je da naplate svoja potraživanja firma Ambijent AGM iz Rožaja, oko 123 hiljade eura i bivši radnici Rašo Čivović (15.115 eura) i Radoman Batrićević (6.860 eura).

Čivović je nezadovoljan dosadašnjim višemjesečnim tokom izvršnog postupka koji vodi kancelarija javnog izvršitelja Kekovića, o čemu će, kako kaže, obavijestiti ministra pravde.

„To je, maltene, kao da smo na pijaci. Tokom četvrtog i petog ročišta vrijeđali su me ljudi koji samozvano zastupaju Samostalni sindikat, na što sam upozoravao izvršitelja Kekovića, koji im nije ni tražio punomoćja. Sad su oni bukvalno otjerali predstavnika kupca jer su mu saopštili da će imati problema, jer papiri za zemljište nijesu čisti“, kazao je „Vijestima“ Čivović.

Prema zapisniku sa šeste propale prodaje javni izvršitelj je naložio radniku Boksita Nikoli Žugiću, da u roku od osam dana dostavi uredno potpisano i pečatirano punomoćje za zastupanje izvršnog dužnika.

Čivović kaže da je od 2009. aktivno kao član Samostalnog sindikata Boksita učestvovao u svim radnjama i da od te godine nikakvi sindikalni izbori nijesu održani.

„Niko nije legitiman da predstavlja Samostalni sindikat Boksita jer je bivši predsjednik Borisav Bojanović otišao u penziju“, dodao je Čivović.

On ima primjedbu i na iznos potraživanja sa troškovima postupka od 183.332 eura, koji je naveden u zapisniku sa šeste propale prodaje.

Bonus video: