NVO Radnik: Borićemo se za prava svakog radnika

„U planu nam je da organizujemo i niz protesta u skladu sa zakonom, kao što smo to radili i do sada, ne isključujući okupljanje ni ispred Skupštine Crne Gore u cilju ostvarivanja svih prava svakog radnika sa sjevera“, navodi se u saopštenju NVO Radni
110 pregleda 4 komentar(a)
protest radnika na sjeveru, Foto: NVO Radnik
protest radnika na sjeveru, Foto: NVO Radnik
Ažurirano: 07.01.2016. 18:39h

Nevladina organizacija (NVO) Radnik će u ovoj godini, kako su najavili njeni predstavnici, sa sličnim asocijacijama sa sjevera organizovati niz aktivnosti sa ciljem ukazivanja na probleme i siromaštvo svakog zaposlenog, nezaposlenog i penzionisanog radnika.

„U planu nam je da organizujemo i niz protesta u skladu sa zakonom, kao što smo to radili i do sada, ne isključujući okupljanje ni ispred Skupštine Crne Gore u cilju ostvarivanja svih prava svakog radnika sa sjevera“, navodi se u saopštenju NVO Radnik.

Iz te NVO su kazali da proteste planiraju da organizuju i posljednjih dana prije održavanja parlementarnih izbora.

„Cilj tih protesta biće da ukažemo da više na sjeveru nećemo dozvoliti nikome da nas koristi kao glasačku mašinu zarad ličnih interesa pojedinaca a na štetu nas radnika“, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici NVO Radnik su kazali da će se boriti protiv svih koji zloupotrebljavaju zakon o radu.

Oni tvrde da se velikom broju zaposlenih na sjeveru godinama ne uplaćuje radni staž.

„Tražit ćemo da se povećaju plate svim zaposlenima na sjeveru Crne Gore, jer se sa platom od 100 do 250 eura ne može opstati niti prehraniti, dok je mjesečna potrošačka korpa 850 eura. Borićemo se da svi bivši radnici koji su se penzionisali i kojima su mizerne penzije, da im se povećaju penzije i da im ne budu ispod najniže cijene rada ili ispod granice siromaštva“, dodaje se u saopštenju.

Iz NVO Radnik su kazali da će se boriti da svaki radnik iz sjevernog regiona ima ravnopravni status sa ostalim radnicima iz drugih regiona.

„Borićemo se i za sve one radnike koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje i koji su ostali bez posla, da ostvare svoja prava kroz nadnoknade“, dodaje se u saopštenju.

Iz NVO Radnik su poručili da u ovoj godini kreću u još snažniju i jaču borbu za prava svakog radnika i građanina za razvijen i ravnopravan status sjevera Crne Gore.

Bonus video: