Abazović: Svi ugovoru na štetu Crne Gore biće poništeni

"Crna Gora mora biti zemlja svakog njenog građanina, a ne plijen vrha vlasti, dvora, njihovih kumova i partnera koju zovu strateškim investitorima, naveo je Abazović
71 pregleda 19 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.12.2015. 14:46h

Izražavajući gađenje prema postupcima tobožnjih opozicionih partija koje daju većini DPS i njenim satelitima za prljave poslove sa ortacima vrha vlasti, Građanski pokret URA najavljuje da će, čim dođe u priliku da učestvuje u novoj vlasti, inicirati poništavanje svih ugovora, aneksa i odluka štetnih po interese građana i države Crne Gore, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"S obzirom na to da se radi o poslovima nastalim nasiljem nad zakonima, te sa visokim stepenom sumnje u korupciju, Građanski pokret URA iniciraće kod nezavisnih istražnih organa i pravosuđa temeljitu istragu i procesuiranje svakog pojedinca koji je, na bilo koji način, učestvovao u ovakvim mutnim rabotama. Crna Gora mora biti zemlja svakog njenog građanina, a ne plijen vrha vlasti, dvora, njihovih kumova i partnera koju zovu strateškim investitorima, naveo je Abazović.

Dodao je da je glasanjem u parlamentu vrh DPS-a nakon lokalnih parlamenata i Vlade Crne Gore, "ozvaničio političku korupciju i u državnom parlamentu".

"Deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka i zaleđa poluostrva Sveti Stefan, koju smo ljetos inicirali, potpisalo je 17 od 32 obornika u SO Budva. Održana je rasprava i kada je došlo vrijeme za glasanje svi odbornici DPS-a, sa još dva "kupljena" odbornika bivše Pozitivne CG, su tražili desetominutnu pauzu. Ta pauza traje do dana današnjeg. Od 16 preostalih odbornika svi su glasali za ovu rezoluciju, koja bi spriječila ucrtavanje već izgrađenih objekata koji nisu u skladu sa DUP-om već po želji "strateških investitora"", saopštio je Abazović.

Ističe da su uzalud apelovali na poslanike "da spriječe prodaju jer za taj lokalitet ne postoji prostorno-planska dokumentacija".

"Ova prodaja se ne smije proglasiti za javni interes, shodno članu 60 Zakona o planiranju i uređenju prostora. S obzirom na to da je riječ o najvjrednijoj lokaciji na našem primorju, koja se devastira gradnjom stanova za tržište, očigledno je da nije riječ o javnom nego o ogoljenom privatnom interesu. Građanski pokret URA riješen je da zaustavi devastaciju zemlje od strane onih koji pljačku kamufliraju tobožnjom borbom za državne interese i kojima Crna Gora nije u srcu nego u džepu", zaključio je Abazović.

Bonus video: