Đukanović na Žabljaku: Zadovoljan realizacijom preuzetih obaveza

"Došli smo do dobrog rješenja za problem hotela 'Planinka' i pred dobrim smo rješenjem za hotel 'Durmitor'. I dalje ćemo se sa aktuelnim vlasnikom baviti pitanjem hotela 'Jezera' kako bi došli do rješenja tog problema,“ kazao je Đukanović
2 komentar(a)
Milo Đukanović, Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Milo Đukanović, Veselin Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.12.2015. 16:04h

Nakon radne posjete Žabljaku, tokom koje se sa saradnicima sastao sa predstavnicima lokalne samouprave, predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je zadovoljstvo realizacijom preuzetih obaveza u godini na izmaku.

„Imamo vrlo loše nasljeđe u razvoju sjevera a na Žabljaku i cijelom sjeveru prepoznajemo velike šanse da valorizujemo turističke, poljoprivredne i energetske resurse kako bi građani na sjeveru živjeli kvalitetom razvijene Evrope. Nakon što je modernizovana i osavremljena saobraćajna, sada smo pri kvalitetnom završetku komunalne infrastrukture. Govorili smo o razvoju kanalizacione mreže i sanaciji deponije otpada pošto je završen reciklažni centar. Došli smo do dobrog rješenja za problem hotela 'Planinka' i pred dobrim smo rješenjem za hotel 'Durmitor'. I dalje ćemo se sa aktuelnim vlasnikom baviti pitanjem hotela 'Jezera' kako bi došli do rješenja tog problema. Primjećujem da se turistički sadržaji kvalitetno organizuju pa smo pored hale dobili fudbalski teren što su važne pretpostavke za razvoj sportskog turizma,“ kazao je Đukanović, pomenuvši modernizaciju „Durmitorskog prstena“, napredak u poljoprivrednoj proizvodnji i novu pilanu na Njegovuđi koja će obezbijediti nastavak te djelatnosti.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da je nakon ovog sastanka još veći optimista da će naredna godina donijeti nove, još veće, razvojne pomake.

Bonus video: