Vlahović: Neću da svojim prisustvom dajem legitimitet kriminalnim radnjama

„Zoran Bećirović vlasnik Ski centra nije pitao akcionare, na primjer, kada je prodavao 150. 000 kvadratnih matara zemljišta u vlasništvu preduzeća..."
374 pregleda 1 komentar(a)
Rajko Vlahović, Foto: Dragana Šćepanović
Rajko Vlahović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.12.2015. 20:41h

Predsjednik Skupštine akcionara AD „Ski resort Kolašin 1450“ Rajko Vlahović neće prisustvovati zasijedadnju tog organa, koje je zakazano za sjutra. On je obavijestio akcionare da „ne želi svojim prisustvom da daje legitimitet nezakonitim radnjama u tom preduzeću, koje su počele još uvođenjem stečaja u nekadašnji Ski centar Bjelasica, a nastavile se sumnjivom privatizacijom.“

„Zoran Bećirović vlasnik Ski centra nije pitao akcionare, na primjer, kada je prodavao 150. 000 kvadratnih matara zemljišta u vlasništvu preduzeća. Takođe, izjavljivao je i da je naš udio u preduzeću svega jedan, a dobro je poznato da je to 13, 62 procenta. Nema potreba da svojim prisistvom zasijedanju Skupštine dajem legitimitet kriminalnim radnjama", kazao je Vlahović za „Vijesti“.

Prema njegovim riječima, akcionari su već od državnih organa tražili utvrđivanje odgvornosti za sve što se dešavalo prilikom privatizacije Ski centra. Vlahović kaže da vjeruje da će nadležni uspjeti da stanu na kraj „bezakonju u tom preduzeću, ali i identivikuju krivce za urnisanje vrijedne imovine. „

„Što se grbo rodi, vrijme ne ispravi. Vlada je svojevremeno odbarala Zorana Bećirovića i Dragana Brkovića kao spasitelje crnogorske privrede. Kako su je „spasili“ vidi se. Što se Kolašina tiče, da je umjesto Bećirovića prošao cunami, manje bi štete ostalo", rekao je predsjednik skupštine akcionara kolašinskog skijališta.

Vlahović podsjeća da je trenutku kada je Privredni sud pokrenuo stečaj u Ski centru „Bjelasica“ dug bio manje od 5 procenata od ukupne imovine kojom je firma raspolagala. Nakon toga, DD Ski centar „Bjelasica“ podnio je žalbu Vrhovnom sudu Republike Crne Gore u zakonskom roku protiv rješenja o otvaranju postupka stečaja zbog bitnih povreda zakona o prinudnom poravnanju stečaju i likvidaciji(ZPPSL) i zakona o parničnom postupku( ZPP). Vrhovni sud uskoro je u cjelosti je uvažio žalbu .

No, i pored svega toga, kako tvrdi , Vlahović, Privredni sud je ignorisao odluku Vrhovnog suda.

„Slobodno mogu reći da je Privredni sud bio karika u lancu onih koji su omogućili da sumnjiva firma “Bepler I Džejkobson” profitira na štetu javnog interesa I na štetu radnika. Podsjećam da je za svega 550 000 eura prodato 147 000 m2 zemljišta, kao i žičara Ćupovi i tri ski lifta, dva restorana, vodohvat i vodovod Jezerine- Bljušturni do, tabač snijega... Da je samo prodavano zemljište to bi bila smiješna cijena, jer je prodato po nešto više od 3 eura po kvadratu. Jasno je čiji je interes bio prodaja. Opštedruštveni sigurno nije", tvrdi Vlahović.

Bonus video: