Šehović: Obezbijediti novac za otvaranje područnih jedinica u Gusinju i Petnjici

On je rekao da se Gusinjani i Petnjičani nijesu zalagali za samostalnu opštinu da bi one to bile na papiru
0 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 23.12.2015. 12:00h

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović zatražio je da se u budžetu za narednu godinu obezbijedi novac za otvaranje područnih jedinica Uprave za nekretnine i Fonda zdravstva u Gusinju i Petnjici.

Šehović je danas u skupštinsku proceduru predao amandmane na Predlog Zakona o budžetu za narednu godinu, kojima je predviđeno da Upravi za nekretnine i Fondu za zdravstveno osiguranje izdvajanja budu povećana za po 50 hiljada eura, kako bi se stvorile pretpostavke za otvaranje područnih jedinica tih institucija u Gusinju i Petnjici.

On je ocijenio da se usvajanjem amandmana stvaraju finansijske pretpostavke da Uprava i Fond otvore područne jedinice u novoosnovanim opštinama Gusinju i Petnjici odmah početkom naredne godine, što će mještanima tih područja značajno olakšati normalno funkcionisanje

"Ovo iz razloga što će se otvaranjem područnih jedinica početkom 2016. godine ta vrsta usluge koju pružaju ove institucije približiti građanima, pa neće morati da istu obavljaju u okolnim opštinama i time sebe nepotrebno izlažu troškovima", ocijenio je Šehović.

On je rekao da se Gusinjani i Petnjičani nijesu zalagali za samostalnu opštinu da bi one to bile na papiru.

"Nego da bi stanovnici tih opština imali konkretne benefite od toga što bi neposredno u tim opštinama mogli da obavljaju sve one poslovena koje svi ostali građani u drugim opštinama u Crnoj Gori imaju pravo. Amandmanom se upravo to omogućava, zbog čega očekujemo da će biti usvojen", poručio je Šehović.

Bonus video: