Plac bi dobili kada završe

Iz kompanije tvrde da bi gradnju završili ranije i da su željeli da zbog toga ne čekaju na prenos zemljišta sa Budvanske rivijere
125 pregleda 1 komentar(a)
Hotel Kristal, Foto: Vuk Lajović
Hotel Kristal, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.12.2015. 15:49h

Povodom teksta „Kreditor tražio plac Budvanske“, reagovali su iz kompanije Euromix Trade.

“Želimo da, u cilju istinitog informisanja javnosti o gradnji hotela Rivijera Crystal u Petrovcu, a i korektnog odnosa prema kreditoru ovoga hotelskog kompleksa i našeg odnosa prema svim poslovnim partnerima, ukažemo na sljedeće:

1. Kompanija Euromix Trade nije tražila od Hotelske grupe Budvanska rivijera, kako stoji u pomenutom tekstu, prijevremeni prenos svojinskih prava nad zemljištem, na kome se gradi hotel, a koje je u vlasništvu Budvanske rivijere.

Kompanija Euromix Trade je, uvažavajući činjenicu da je objekat A1 u fazi završetka, odnosno 4 mjeseca prije ugovorenog roka, tražila od Budvanske rivijere, da poslije opremanja i tehničkog prijema objekta A1, HG Budvanska rivijera izvrši prenos svojinskih prava na nepokretnostima. Kako je osnovnim ugovorom bilo predviđeno da je rok za završetak objekata A1, A2 i B, (sa 172 smještajne jedinice) dvije godine i šest mjeseci od dana dobijanja građevinske dozvole, a da će objekat A1 koji pripada pomenutoj kompaniji, biti završen ranije. U ovom objektu je 48 smještajnih jedinica, pa je potpuno bilo opravdano da se ovaj objekat sa 5 zvjezdica pusti u upotrebu prije početka glavne turističke sezone.

U cilju međusobnog definisanja novonastale situacije, logičan je bio potez da se zaključi aneks osnovnom ugovoru. Radi preciznosti navodimo tekst člana 4 predloga aneksa, a koji se odnosi na ovu problematiku:

„Po završenom tehničkom prijemu objekta A1 i ispunjenja propisanih uslova, a nakon izvršene parcelizacije iz čl. 2. tačka 4.2. ovog aneksa, ugovorne strane će se, u skladu sa osnovnim ugovorom i njegovim aneksima, upisati kao nosioci prava kod nadležne Uprave za nekretnine, u vezi sa čim će biti zaključen poseban aneks“. Znači, nije prije završetka objekta. Predlog aneksa osnovnom ugovoru je dostavljen i Budvanskoj rivijeri i Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore, na saglasnost.

2. Drugu fazu ovog hotelskog kompleksa Euromix Trade realizuje na sopstvenom zemljištu, bez ikakvog ugovornog odnosa sa Budvanskom rivijerom. Ova sadrži 110 smještajnih jedinica, Welness & Medical Centar, koji će činiti sastavni dio budućeg resorta Rivijera Crystal.

3. Vrijednost investicije hotela Rivijera Crystal je više od 40 miliona eura. Sa izgradnjom pješačkog tunela i plaže, zgradom za personal, školom za kadrove, investicija bi trebalo da naraste i do 50 miliona eura. Do sada je uloženo 20 miliona eura, a ostatak će biti uložen kroz sopstvena ulaganja i kreditnu podršku.

Sa postojećim hotelom Rivijera čitav resort u vlasništvu firme, Euromix Trade imaće kapacitet od 363 smještajne jedinice, kategorije pet zvjezdica. Otvoriće se 300 radnih mjesta, a zbog svojih jedinstvenih sadržaja koji su planirani, Petrovac kao grad će dobiti hotel koji će biti otvoren 12 mjeseci i koji će dovoditi turiste tokom cijele godine, i učiniti da kao Budva počne „živjeti“ tokom cijele godine. Ovaj projekat je veoma važan za Crnu Goru, kako zbog obogaćivanja turističke ponude, tako i zbog obezbjeđivanja velikog broja radnih mjesta.

Napominjemo da je g. Lajović kontaktirao nekoga iz menadžmenta kompanije HG Budvanska rivijera ili iz kompanije Euromix Trade ne bi došlo do pogrešnog tumačenja dijela dokumentacije koju je posjedovao. Stoga vas pozivamo i stojimo na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije vezano za realizaciju ovoga projekta, ili druga vaša interesovanja o radu ove kompanije”, navedeno je u reagovanju kojeg je potpisala izvršna direktorica Euromix Trade Tanja Perović.

Bonus video: