CTU: Vratite naplaćenu naknadu za autoput

"Očekujemo pomoć u ostvarenju prava na povraćaj sredstava koja su uplaćena po ovom osnovu, posebno za ona preduzeća koja imaju dokaze o ostvarenoj potrošnji", poručuju iz CTU
55 pregleda 0 komentar(a)
autoput, Foto: Vesko Belojević
autoput, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.12.2015. 12:04h

Predstavnici sektora transporta okupljeni u Crnogorskom turističkom udruženju (CTU) obratili su se Vladi Crne Gore, Ministarstvu finansija, Ministarstvu saobraćaja i pomorstva u namjeri da im ove institucije pomognu u ostvarenju povraćaja naknade za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

Naknada u iznosu od 0,07 eura po litru naplaćivala se od 20. aprila.

“U skladu sa odlukom Ustavnog suda kojom je utvrđeno da Uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, očekujemo da se izvrši povraćaj naknade za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta.

Preduzeća koja se bave prevozom putnika u linijskom i vanlinijskom prevozu su, kao veliki potrošači goriva, dodatno bili opterećeni uvođenjem naknade što je imalo za posljedicu neplanirano povećanje troškova poslovanja", navode iz CTU.

Obzirom da je riječ je o nezakonitom aktu, u CTU se nadaju da će naići na razumijevanje nadležnih institucija.

"Očekujemo pomoć u ostvarenju prava na povraćaj sredstava koja su uplaćena po ovom osnovu, posebno za ona preduzeća koja imaju dokaze o ostvarenoj potrošnji", poručuju iz CTU.

Bonus video: