MBA: Moguća saradnja sa Britanijom u dijelu edukacije preduzetnika

"Poseban akcenat je stavljen na aktuelne projekte MBA koji su orijentisani na smanjenja biznis barijera i promovisanja preduzetništva", navodi se u saopštenju MBA
0 komentar(a)
Ija Viting, Foto: MBA
Ija Viting, Foto: MBA
Ažurirano: 15.12.2015. 11:55h

Montenegro biznis alijansa (MBA) i Ambasada Velike Britanije u Podgorici imaju dosta prostora za saradnju u dijelu zakonske regulative i edukacije preduzetnika.

Predstavnici MBA su danas, na sastanku sa britanskim ambasadorom Ijan Vitingom, predstavili aktivnosti te organizacije.

"Poseban akcenat je stavljen na aktuelne projekte MBA koji su orijentisani na smanjenja biznis barijera i promovisanja preduzetništva", navodi se u saopštenju MBA.

Na sastanku je bilo riječi o eventualnoj budućoj saradnji MBA sa Ambasadom i Britanskim Savjetom, vezano za zakonsku regulativu i edukaciju preduzetnika.

"Posebno je naveden značaj promovisanja preduzetništva i obuke preduzetnika, kao i značaj izgradnje regionalne mreže, kroz koju preduzetnici mogu razvijati međusobna iskustva. Konstatovano je da u tom dijelu ima dosta prostora za saradnju, posebno između MBA i Britanskog Savijeta", dodaje se u saopštenju.

Tema sastanka su bile i evroatlanske integracije, odnosno izazovi koje očekuju crnogorske privrednike u tom procesu i mogućnosti za saradnju u toj oblasti.

Bonus video: