Protest radnika "Dakića" ispred Osnovnog suda

“Radi se o nepoštovanju principa hitnosti i pravednosti povodom raspodjele sredstava dobijenih od prodaje imovine preduzeća čime je Jegdić doveo u pitanje povjerenje građana u pravosuđe Cren Gore”
78 pregleda 6 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Arhiva Vijesti
Radoje Dakić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.12.2015. 12:28h

Koordionacioni odbor povjerilaca fabrike “Radoje Dakić” pozvao je sve bivše radnike i pravne zastupnike preminulih kolega da učestvuju u mirnom protestu u srijedu ispred Osnovnog suda u Podgorici.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, rekao je da je osnovni razlog organizovanja protesta, koji će početi u deset sati, neadekvatno postupanje pojedinca sudije Osnovnog suda, Danila Jegdića.

“Radi se o nepoštovanju principa hitnosti i pravednosti povodom raspodjele sredstava dobijenih od prodaje imovine preduzeća čime je Jegdić doveo u pitanje povjerenje građana u pravosuđe Cren Gore”, kazao je Vukčević agenciji Mina-business.

Radnici "Radoja Dakića" čitavu deceniju prema pravosnažnim presudama potražuju po 77 neisplaćenih mjesečnih zarada. Ukupno potraživanje sa kamatama dostiglo je 50 miliona eura.

U Osnovnom sudu je krajem marta prodato šest djelova imovine bivše fabrike za 2,2 miliona eura, kojim će samo djelimično biti obeštećeni bivši radnici koji potražuju ukupno 50 miliona eura.

Prodaja je održana uz bunt bivših radnika, a imovinu na 12. javnoj prodaji kupile su firme Okov, Voli i Čelebić. Sve nekretnine i imovina prodati su po 50 odsto nižoj cijeni u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Ukupna imovina nedavno je procijenjena na 51 milion eura.

Bonus video: