U novembru potrošeno 11 odsto više struje

„Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20 eura, dok je najveća u novembru očitana u Podgorici i Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 40 eura“, naveli su iz EPCG
0 komentar(a)
epcg_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
epcg_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 13.12.2015. 14:44h

Domaćinstva su u novembru potrošila 96,71 milion kilovatsati (kWh) električne energije, što je 11 odsto više nego u oktobaru, odnosno na nivou potrošnje iz istog perioda prošle godine.

Iz Elektroprivrede (EPCG) je saopšteno da prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 32,92 eura.

„Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20 eura, dok je najveća u novembru očitana u Podgorici i Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 40 eura“, naveli su iz EPCG.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,72 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,82 odsto potrošača.

Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 44 odsto domaćunstava, odnosno 153,98 hiljada kupaca.

EPCG je, kako su podsjetili njeni predstavnici, pokrenula nagradnu igru pod nazivom Neka vas vozi dobra energija, u kojoj učestvuju članovi Zlatnog tima, kao i kupci koji do kraja godine ne budu imali dug po osnovu utrošene energije.

„Sva domaćinstva koja 31. decembra ne budu imala dug, automatski postaju članovi Zlatnog tima, odnosno na mjesečnim računima će im se obračunavati deset odsto popusta“, saopštili su iz EPCG.

Bonus video: