Nezadovoljni bivši radnici DKP-a: Protest kod Ivanovića

Bivši radnici pitaju ministra kako će sa porodicama dočekati predstojeće praznike bez centa u džepu
55 pregleda 1 komentar(a)
Duvanski, Foto: Savo Prelević
Duvanski, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2015. 19:10h

Problem 17 bivših radnika Duvanskog kombinata u stečaju, kojima još nijesu uplaćeni doprinosi kao uslov za sticanje prijevremene penzije, još nije riješen zbog čega će se u utorak okupiti ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Član Koordinacionog odbora bivših radnika Željko Vujadinović kaže da je posebno ogorčen na dosadašnje postupanje tog Vladinog resora kojim rukovodi ministar Petar Ivanović.

"Penzioneri DKP-a po ko zna koji put izvisili su zbog neažurnosti službenika Ministarstva poljoprivrede. Pitamo gospodu iz Ministarstva Nemanju Katnića i Vukicu Perović zašto ni ove sedmice nije verifikovan zaključak na sjednici Vlade što je uslov da se prenese novac u Fond PIO i samim tim ostvarimo pravo na penziju”, kazao je “Vijestima” Vujadinović.

On je naveo da već šest mjeseci “obijaju” pragove državnih institucija, čime se vrijeđa njihovo ljudsko dostojanstvo jer su ostali bez posla, radnog staža i osiguranja, dok su obećane otpremnine posebna priča.

"Zanimljivo bi bilo čuti mišljenje gospodina Ivanovića što misli o tome kako će ljudi sa svojim porodicama dočekati predstojeće praznike bez centa u džepu i to već punih šest mjeseci”, dodao je Vujadinović.

Preostala 44 bivša radnika Duvanskog kombinata, koji su 1. juna ove godine imali više godina staža već primaju, iako umanjenu, prijevremenu penziju.

"Ministar poljoprivrede je, na primjer, sa lakoćom potpisao Predlog zakon o zabrani lova na rijetke ptice. Izgleda da ga radnička muka mnogo ne pogađa”, zaključio je Vujadinović.

Bivši radnici DKP-a očekivali su da će im do 1. avgusta biti isplaćena i obećana otpremnina, ali zasada sve je ostalo samo na obećanjima menadžmenta.

Bonus video: