Abazović: Solana najklasičniji primjer tranzicione pljačke

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore preuzelo je početkom septembra u jednogodišnji zakup imovinu Solane "Bajo Sekulić"
4 komentar(a)
Solana, Foto: Vesko Belojević
Solana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.12.2015. 15:27h

Solana “Bajo Sekulić” je najklasičniji primjer tranzicione pljačke, ocijenio je nezavisni poslanik u Skupštini, Dritan Abazović.

On je rekao da je ulcinska Solana radila od 1934. godine i da je preživjela Drugi svjetski rat.

“Međutim ova vlast joj je došla glave. Kada je prije deset godina privatizovana njeni su dugovi bili 250 hiljada eura, a danas oni iznose skoro osam miliona eura”, kazao je Abazović, prenosi portal Ul-info.

Prema njegovim riječima, proizvodnje nema već tri sezone, a trenutni vlasnici su, kako je naveo, sve pokrali i opljačkali.

“Takođe su imovinu Solane, odnosno državnu imovinu, stavili na hipoteku kod Prve banke i Crnogorske komercijalne banke (CKB)”, kazao je Abazović.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore preuzelo je početkom septembra u jednogodišnji zakup imovinu Solane "Bajo Sekulić".

U cilju zaštite biodiverziteta, Nacionalni parkovi će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području.

U kompaniju je 2005. godine uveden programirani stečaj zbog duga od 13 hiljada eura, a šest godina kasnije i klasični, koji je rezultirao otpuštanjem svih radnika.

Posljednji oglas za prodaju cjelokupne imovine Solane „Bajo Sekulić”, raspisan krajem oktobra, propao je, jer nije stigla nijedna ponuda.

Bonus video: