PLAĆENI SADRŽAJ

Kako sa besplatnih 50 eura možete da zaradite na akcijama Yahooa

Yahoo! posieduje akcije Alibabe u vrijednosti oko 40 milijardi dolara. Za sada akcije se čuvaju po strani jer bez obzira na njihovu nominalnu vrijednost, onog momenta kada se aktiviraju, njihova vrijednost više neće biti 40 već 24 milijarde dolara zbog poreza
2 komentar(a)
FXLider, Foto: FXLider
FXLider, Foto: FXLider
Ažurirano: 10.12.2015. 08:55h

Posljednjih nekoliko godina su bile veoma turbulentne za Yahoo. Uz mnoštvo reorganizacija ova kompanija nije uspijevala da pronađe prave ljude i načine da stabilizuje svoje poslovanje i učešće na tržištu, a Marissa Mayer, aktuelni CEO kompanije, najčešće je bila okrivljivana za to.

Međutim i pored toga što Yahoo nije poslovao previše uspješno kao internet kompanija, njegove akcije su porasle. Od kada je Marissa Mayer 2012. godine došla na čelo kompanije, cijena akcija se više nego udvostručila, sa 15 dolara na trenutnih 35 dolara. Ipak glavni razlog za to bilo je vlasništvo značajnog dijela akcija Alibaba-e, kineske kompanije za online trgovinu.

Uključite se u trgovanje cijenom akcija Yahoo-a i počnite da zarađujete na svjetskoj berzi od svoje kuće u 3 jednostavna koraka:

1. registrujte besplatni nalog za trgovanje na linku ovdje

2. verifikujte nalog za trgovanje i

3. automatski dobijate besplatnih 50 evra na svom nalogu sa kojima odmah možete da počnete da trgujete i zarađujete

Yahoo! je kupio dio Alibaba-e pre više od decenije dogovorom koji je postigao Jerry Yang, jedan od osnivača Yahoo!-a. Danas Alibaba obuhvata 80% trgovine putem interneta u Kini. Pre nego što je Alibaba održala najveću IPO u istoriji, akcije Yahoo!-a su bile najlakši način da investitori kupe dio ove kineske kompanije.

Yahoo! posieduje akcije Alibabe u vrijednosti oko 40 milijardi dolara. Za sada akcije se čuvaju po strani jer bez obzira na njihovu nominalnu vrijednost, onog momenta kada se aktiviraju, njihova vrijednost više neće biti 40 već 24 milijarde dolara zbog poreza. Ukoliko Yahoo! proda akcije Alibabe, porez koji će morati da plati je $16 milijardi. Ukoliko akcije budu predate akcionarima, Yahoo! će takođe morati da plati porez od $16 milijardi.

Jedino rješenje je da se akcije predaju akcionarima dok su još uvijek na neki način zapečaćene. Način da se to ostvari je takozvani ’spin-off’, da se formira nova nezavisna kompanija Aabaco u čijem vlasništvu će zapravo biti akcije Alibaba-e. I ako nova kompanija Aabaco neće biti u povoljnijem položaju po pitanju plaćanja poreza od Yahoo!-a ona je ipak bez drugog baznog biznisa o kome mora da vodi računa, za razliku od Yahoo!-a, i kao takva lako može biti kupljena od strane neke druge kompanije. Međutim to je još uvijek u sferi spekulacija. Trenutna situacija je takva da Yahoo! pokušava da nađe najbolji način da obavi ovaj spin-off pri čemu i ne krije da je osnovni cilj ušteda $16 milijardi na račun poreza. Ipak IRS (Organizacija za kontrolu prihoda i plaćanja poreza vlade SAD-a) snažno se usprotivila i odbila da odobri ovaj spin-off.

Prema mnogim ekonomistima upravo način na koji Yahoo izađe na kraj sa ovim problemom u najvećoj mjeri će uticati i na cijenu njegovih akcija.

"Prema analitičarima iz CNN money-a, ukoliko se problem uspješno riješi cijena akcija bi mogla da poraste i do 41 dolar. Međutim, ukoliko se to ne desi, mogla bi da padne i na 30 dolara", kaže informisan izvor iz Fortrade-a.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Preporučujemo za Vas