Atlas i IBM banka sa radom počinju u ponedjeljak

"Obavještavamo javnost da će poslovne jedinice Atlas i IBM banke početi sa radom sjutra (ponedjeljak, 10.12.2018. godine), sa početkom u 9.30 časova", navodi se u saopštenju privremenih upravnika dvije banke
249 pregleda 0 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2018. 14:53h

Klijenti Atlas i IBM banke, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, od ponedeljka će moći ponovo da koriste njihove usluge jer će sve poslovnice u državi biti otvorene nakon uvođenja privremene uprave u petak.

"Obavještavamo javnost da će poslovne jedinice Atlas i IBM banke početi sa radom sjutra (ponedjeljak, 10.12.2018. godine), sa početkom u 9.30 časova", navodi se u saopštenju privremenih upravnika dvije banke.

Centralna banka (CBCG) je u petak donijela rješenja da uvede privremenu upravu u Atlas i IBM banci u vlasništvu biznismena Duška Kneževića.

"Rješenja o uvođenju privremene uprave donijeta su na osnovu rezultata kontrola koje su prethodno sprovedene u Atlas i IBM banci, a koji su pokazali da kapital kojim ove banke raspolažu ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja. Uzimajući u obzir utvrđene činjenice, CBCG je, u cilju zaštite interesa deponenata i sprečavanja daljeg pogoršavanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci, a postupajući u skladu sa Zakonom o bankama, donijela rješenja o uvođenju privremene uprave u pomenutim bankama" pisalo je u saopštenju od petka.

Bonus video: