SD osnivaju Regionalni otkupni centar poljoprivrednih proizvoda

“Osnivanjem ovog centra riješiće se problemi sa kojima se susrijeću poljoprivredni proizvođači u slučajevima postojanja proizvedenog viška, ali i otvoriti nova radna mjesta i poboljšati životni standard”, rekao je Bećirović
66 pregleda 3 komentar(a)
Nermin Bećirović, Foto: Socijaldemokrate
Nermin Bećirović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 08.12.2015. 15:00h

Socijaldemokrate (SD) Bijelog Polja pokrenuće incijativu za osnivanje Regionalnog otkupnog centra poljoprivrednih proizvoda.

Odbornik SD u Skupštini Opštine Bijelo Polje, Nermin Bećirović, rekao je da će projekat ubrzo biti predstavljen i da će njegova realizacija biti u fokusu djelovanja te partije na lokalnom nivou.

Kako se navodi u saopštenju, izrada projekta je prepuštena timu stručnjaka koji će uraditi nacrt, a nakon čega će biti održane javne rasprave sa građanima kako bi njegovo sprovođenje u potpunosti korespondiralo potrebama te sredine, ali i stabilnom i održivom ekonomskom razvoju.

“Projekat Regionalnog otkupnog centra poljoprivrednih proizvoda odnosi se na osnivanje pomenutog otkupnog centra sa pratećim logističkim centrom, skladištem i centrom za proizvodnju i preradu, a na taj način ćemo aktuelizovati program agresivnog ekonomskog razvoja, našeg trećeg velikog cilja, jasnim, konkretnim i razvojno orjentisanim aktivnostima”, kazao je Bećirović.

On je dodao da je razvoj sjevera jedino moguće podsticati projektima i investicijama koje su isplative i korisne za sugrađane.

“Osnivanjem ovog centra riješiće se problemi sa kojima se susrijeću poljoprivredni proizvođači u slučajevima postojanja proizvedenog viška, ali i otvoriti nova radna mjesta i poboljšati životni standard”, rekao je Bećirović.

U SD Bijelo Polje smatraju da je formiranje jednog takvog centra preduslov napretka i razvoja grada i cjelokupnog sjevera, s ciljem ravnomjernog ekonomskog razvoja.

“Regionalni otkupni centar za poljoprivredne proizvode je projekat zaokruženog ciklusa, čiji benefiti će se osjetiti u sektorima proizvodnje, prerade, otkupa, a brendiranjem bjelopoljskog proizvoda poboljšala bi se i ukupna izvozna politika”, zaključio je Bećirović.

Bonus video: