Propala i peta prodaja placa sindikata Rudnika boksita

Šestu prodaju javni izvršitelj bi mogao zakazati u januaru
50 pregleda 1 komentar(a)
Rudnik Boksita, Foto: Ivan Petrušić
Rudnik Boksita, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.12.2015. 06:58h

Propala je i peta prodaja placa sindikata Rudnika boksita od 18,6 hiljada kvadrata, jer se u kancelariji javnog izvršitelja Dejana Kekovića juče opet niko nije pojavio. Plac se nalazi u u centru Nikšića.

Šesta prodaja trebalo bi da bude zakazana u januaru. Od ove imovine trebalo bi svoja potraživanja od 123.000 eura da naplate Ambijent AGM iz Rožaja, kao i bivši radnici Rašo Čivović i Radoman Batrićević.

Početna cijena bila je 1,7 miliona eura, a prema nezvaničnim informacijama jedan od potencijalnih investitora nije na vrijeme uplatio depozit od 10 odsto, odnosno oko 170.000 eura, kako bi se kandidovao za kupovinu.

Punomoćnik Rudnika boksita u stečaju Nebojša Lalatović, saopštio je da je kod Privrednog suda u toku sudski postupak po tužbi radnika Boksita gdje je tuženi Ambijent AGM Rožaje i drugotuženi Sindikat rudnika boksita, radi utvrđivanja da je izvršenje u ovoj pravnoj stvari nedopušteno.

"Stoga svaki eventualni kupac predmetne nepokretnosti ne može biti savjesni kupac, a imajući u vidu da je upoznat sa ovom činjenicom”, naveo je Lalatović koji je od izvršioca tražio da o ovome upozna svakog kupca.

Čivović se nada da će naredna prodaja biti uspješna, kao i da nijesu na mjestu ocjene predstavnika Boksita i sadašnjih sindikalaca, koji pokušavaju da opstruiraju ovu prodaju.

Bonus video: