U utorak u Budvi o korištenju pretpristupne pomoći

"Na konferenciji će učestvovati nacionalni koordinatori za IPA-u iz država zapadnog Balkana i predstavnici korisnika projekata realizovanih u Crnoj Gori u okviru IPA-e"
0 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2015. 13:10h

Regionalna konferencija Rezultati u korištenju pretpristupne podrške EU IPA od 2007. do 2013. godine održaće se sjutra u hotelu Splendid u Budvi.

Konferenciju će, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, otvoriti državni sekretar za evropske integracije i nacionalni koordinator za IPA-u, ambasador Aleksandar Andrija Pejović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje i susjedsku politiku Evropske komisije (EK), Dirk Lange.

"Na konferenciji će učestvovati nacionalni koordinatori za IPA-u iz država zapadnog Balkana i predstavnici korisnika projekata realizovanih u Crnoj Gori u okviru IPA-e I“, navodi se u saopštenju.

Skup će, kako se dodaje, biti prilika za predstavljanje dosadašnjih rezultata iz programskog perioda od 2007. do 2013. godine, kao i za informisanje javnosti i potencijalnih korisnika o mogućnostima finansiranja koje su na raspolaganju u okviru IPA-e II od prošle do 2020. godine.

Konferenciju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija u okviru projekta Informisanje javnosti o evropskim integracijama i podršci IPA-e u Crnoj Gori.

Projekat finansiraju Delegacija EU u Crnoj Gori, Britanska ambasada Podgorica i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, a sprovodi Britanski savjet, kao i kroz projekat Jačanje kapaciteta za programiranje i monitoring IPA II u Crnoj Gori, koji finansira EU, a implementira Program za razvoj kapaciteta (CDP).

Bonus video: