Ramajeva firma u blokadi zbog 2.000 eura

Ramaj namjerava da izgradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks na parceli šefa budvanskog parlamenta u centru Budve
53 pregleda 0 komentar(a)
Boro Lazović ograda plac, Foto: Vuk Lajović
Boro Lazović ograda plac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.12.2015. 17:05h

Građevinska kompanija "Alart centar" kosovskog biznismena Nasera Ramaja već gotovo dva mjeseca je u blokadi.

U izvještaju Centralne banke Crne Gore piše da je račun blokiran na iznos od nešto više od 2.000 eura.

Ramaj namjerava da izgradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks na parceli šefa budvanskog parlamenta Bora Lazovića, u centru grada.

Ramaj je u avgustu kupio firmu "Alart centar", koja je prije gotovo tri godine sklopila aranžman sa Borom i njegovim bratom Jovom Lazovićem.

Ramaj je započeo proceduru dobijanja građevinske dozvole, pa je nedavno i ogradio gradilište. Nakon prijave prvih komšija, porodice Slovinić, inspekcija zaštite prostora je naložila uklanjenje ograde.

Lazovići su vlasnici oko 6.000 kvadrata zemljišta kod gradskog vrtića, nedaleko od kompleksa “TQ Plaza”, na samo stotinjak metara od Staroga grada. Oni su još 2012. zaključili ugovor o zajedničkoj gradnji sa firmom čiji je vlasnik tada bio ukrajinski biznismen Leonid Lešnier.

Proteklih godina, Lazovići su imali problema oko dobijanja građevinske dozvole, zbog nemogućnosti da prvo kompletiraju parcelu, a potom su se suočili i sa tužbom. Slovinići su pred Upravnim sudom oborili dozvolu, koju je Ministarstvo održivog razvoja izdalo za gradnju kompleksa "Porto Budva" - dvije kule od 18 i 16 spratova.

Lazovići su početkom marta ove godine podnijeli zahtjev za izdavanje novih urbanističko-tehničkih uslova i pokrenuli proceduru za dobijanje građevinske dozvole, dostavivši zahtjev Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj da na parceli fazno grade stambeno-poslovni kompleks.

Do obrta je došlo početkom avgusta, kada Ramaj zaključuje ugovor sa Lazovićima o zajedničkoj gradnji, a potom je kupio firmu “Alart centar”.

Ugovor o zajedničkoj gradnji, po kome su Lazovići lokalni partneri, a "Alart centar" investitor, ubilježen je 23. septembra u katastarsku evidenciju , čime je stavljeno opterećenje na zemljišni kompleks.

Bonus video: