Novi Duvanski kombinat: Kreću pregovori sa arapskom kompanijom

“Sada kreću pregovori s Arapima”, rekao je izvor “Vijesti”
2 komentar(a)
Duvanski, Foto: Savo Prelević
Duvanski, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2015. 20:34h

Tenderska komisija Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte ocijenila je ispravnom ponudu kompanije BMJ Industries FZ - LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) za dokapitalizaciju Novog Duvanskog kombinata (NDKP), rečeno je “Vijestima” nezvanično iz ovog vladinog tijela.

“Sada kreću pregovori s Arapima”, rekao je izvor “Vijesti”.

Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) jedina se javila na šest tender za Novi duvanski i to za dokapitalizaciju, bez kupovine akcija. Arapi nude investiciju u osnovna i obrtna sredstva vrijednu 20 miliona eura. U osnovna sredstva uložili bi 18 miliona eura, a u obrtna dva miliona eura. U ponudi se navodi i da je planirana kupovina novog zemljišta sa objektom u kome će se organizovati proizvodnja. Prema podacima iz ponude, kompanija posjeduje fabriku za proizvodnju duvana kapaciteta 200.000 kartona mjesečno i raspolaže sa 20 brendova i 40 različitih proizvoda (vrsta cigareta). Ponuđač je naveo namjeru da u prvoj godini angažuje 55 radnika, i da na kraju pete godine angažuje ukupno 135 zaposlenih.

Novi Duvanski je osnovan odlukom Vlade 2011. godine, a u njemu država kontroliše nešto manje od 70 odsto akcija, a oko 30 odsto Glavni grad.

Bonus video: