Jasavić posjetila radnike Košute: Zašto već nijesu isplaćeni?

Prema navodima radnika preostalu imovinu “Košute“ rasprodalo je preduzeće "Montenegro modern shoes’"
56 pregleda 15 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 05.12.2015. 13:08h

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić uputila je Sudskom savjetu zahtjev kako bi radnici fabrike "Košuta" sa Cetinja, u kojoj je otvoren stečajni postupak radi kolektivnog namirenja povjerilaca stečajnog dužnika, dobili odgovor zašto nijesu isplaćeni kroz prvi isplatni red u stečajnom postupku.

Jasavić je posjetila bivše radnike Košute, koji štrajkuju ispred cetinjske Opštine.

"Rješenjem Privrednog suda iz 1996. godine, otvoren je stečajni postupak u fabrici, a rješenjem iz 2001. godine, zaključen je stečajni postupak nad djelom imovine stečajnog dužnika. Ovim rješenjem dio imovine pripao je povjeriocima, u koje nijesu nabrojani radnici Košute, izuzev par pojedinaca, čija su potraživanja shodno zakonskim odredbama morala biti u prvom isplatnom redu.Takođe, Privredni sud 2005. godine donosi rješenje o zaključenju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom, gdje se potraživanja bivših zaposlenih ne pominju. Tačnije, navodi se da su utvrđena nesporna potraživanja, a da su povjerioci čija su potraživanja osporena, upućeni na poseban postupak, o čemu predstavnici bivših radnika koji su se obratili Pozitivnoj nijesu obavješteni", navodi se u soapštenju Pozitivne

Prema navodima radnika preostalu imovinu “Košute“ rasprodalo je preduzeće "Montenegro modern shoes’".

"Kako je fabrika došla u tu poziciju radnicima je nejasno, jer nemaju dokumentaciju vezanu za stečajni postupak kao ni dokumentaciju o stečajnom postupku ,,Montenegro modern shoes’’. Prema navodima radnika stečajni postupak je pokrenut i u "Montenegro modern shoes" i oni su se povodom tog postupka obraćali Privrednom sudu u Podgorici, jer su u saznanju da će zgrada Košute biti prodata u tom postupku, a radnici imaju interes da svoja potraživanja naplate od te prodaje", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: