Azmont Investments i Pizzarotti potpisali ugovor

140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2015. 08:27h

Azmont Investments i Impresa Pizzarotti & C.S.P.A. potpisali su 305 miliona eura vrijedan ugovor za rukovođenje građevinskim radovima.

Italijanski izvođač radova priključiće se Portonovi rizortu kao glavni izvođač projekta u nastanku, koji će, kako je saopšteno iz Azmont Investmentsa, Crnu Goru pozicionirati na mapi visokolusuznog ugostiteljstva.

"Kada smo objavili tender za glavnog izvođača, brojne poznate svjetske kompanije su se javile da učestvuju i ponudile svoju ekspertizu. Nakon transparentnog i dugog tenderskog procesa, kao investitor donijeli smo odluku o najboljem u ovoj oblasti za nas. Impresa Pizzarotti ima veliko međunarodno iskustvo u izgradnji visoko-luksuznih rezidencija, hotela i multi-funkicionalnih projekata širom svijeta. Naredne tri godine, naročito 2016. i 2017. karakterisaće veliki broj aktivnosti u oblasti izgradnje. Ovaj period će biti odlična prilika i za lokalne kompanije iz oblasti građevinarstva i pružanja usluga upravo za saradnju sa kompanijom Pizzarotti i sticanju iskustva", rekao je predsjednik borda direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije Pizzarotti Paolo Pizzarotti je rekao da je ovo vrlo relevantan projekat za njihovu kompaniju i strateško djelovanje.

"Još jednom potvrđujemo ono što smo rekli tokom samog potpisivanja ugovora. Ponosni smo što smo izabrani za glavnog izvođača radova na ovom jedinstvenom projektu, jednom od najprestižnijih na Mediteranu. Prenijećemo naše znanje i iskustvo kada je u pitanju menadžment građevinskih radova, kvalitet i organizacija posla, kako bi projekat bio uspješan", rekao je Pizzarotti.

Iz Azmont Investmenta su naveli da radovi na marini napreduju, da je već 8 odsto šipovanja završeno, te da je 81 odsto zemljanih radova urađeno.

"Betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu '"Lower Village'" (Donje selo) takođe je urađena", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: