Oko 1.000 radnika KAP-a otišlo bez stana

"Postoji sumnja u pljačku imovine i novca za rješavanje stambenih potreba radnika", kaže Stojović
0 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2015. 07:46h

Više od hiljadu bivših radnika Kombinata aluminijuma napustilo je kompaniju stambeno nezbrinuto, iako je godinama namjenski izdvajan novac za tu namjenu, saopštio je "Vijestima" bivši predsjednik Sindikata i dugogodišnji saradnik bivših državnih direktora fabrike Svetozar Stojović.

On je pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se uključe u pronalazak imovine i novca opredijeljenog za stambene potrebe radnika KAP-a, a bivše rukovodioce kompanije da daju doprinos u pronalaženju radničkog novca i imovine, koji je decenijama izdvajan iz dohotka.

"Već duže radnici Kombinata ne uspijevaju da saznaju istinu o beskrajnom otuđivanju imovine i sredstava za rješavanje njihovih stambenih potreba u skladu sa zakonom. Postoji sumnja da su se tu dešavale najveće pljačke imovine i sredstva koja su po Kolektivnom ugovoru bila strogo namijenjena i mogla su se isključivo koristiti za rješavanje stambenih potreba zaposlenih", kazao je Stojović.

On je istakao da su se bivši radnici KAP-a do sada obraćali na više državnih adresa, kako bi saznali istinu o imovini i sredstvima koja su im pripadala, ali i da je to bilo bezuspješno.

"Zato se ovog puta javno obraćamo bivšim generalnim direktorima KAP-a, njihovim saradnicima, predsjednicima organa upravljanja i svima onima koji su bili odgovorni da sačuvaju imovinu i sredstva i namjenski ih koriste po zakonu", rekao je Stojović.

On očekuje da će se neko naći da udovolji zahtjevu.

"Istovremeno bi obavijestili vrhovnog državnog gužioca i specijalnog tužioca da ispitaju kompletno sve što se dešavalo sa ovom imovinom", zaključio je Stojović.

Bonus video: