URA se protivi povećanju komunalnih taksi u Nikšiću

“Na ovaj način direktno stavljaju ruku u džep kako vlasnicima malih firmi, tako i svim građanima Nikšića. Ovim uvećanjem komunalnih taksi rukovodstvo opštine direktno učestvuje u gašenju i onako malog broja radnih mjesta u našoj opštini”, naveo je Radulović
2 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.12.2015. 15:03h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) iz Nikšića protivi se Nacrtu odluke o komunalnim taksama kojima se uređuju cijene i uslovi zakupa javnih površina, jer se predviđa njihovo povećanje dva puta.

Predstavnik Opštinskog odbora URA Nikšić, Dragoljub Radulović, kazao je da se tim potvrđuje činjenica da vlast nema viziju razvoja grada, već prema njemu nastavlja rušilačku ekonomsku politiku.

“Na ovaj način direktno stavljaju ruku u džep kako vlasnicima malih firmi, tako i svim građanima Nikšića. Ovim uvećanjem komunalnih taksi rukovodstvo opštine direktno učestvuje u gašenju i onako malog broja radnih mjesta u našoj opštini”, naveo je Radulović u saopštenju.

On je dodao da nakon uništenja velikih preduzeća po kojima je grad Nikšić bio prepoznat vlast kreće sa uništenjem i ono malo firmi koje su opstale nakon, kako je rekao, 25-ogodišnje rušilačke ekonomske politike.

Radulović je saopštio da su i sada komunalne takse za građane i za poslodavce velike i da treba ići ka njihovom smanjenju, čime bi se poslodavci stimulisali da otvore prostor za zapošljavanje većeg broja radnika.

“Svako novo, malo i srednje preduzeće u periodu od tri do pet godina treba osloboditi svih taksi i drugih dažbina dok ista ne bi stala na noge, čime bi se stimulisalo zapošljavanje i stvorili uslovi za zdravo finansiranje budžeta opštine i izbjegao harač koji ova nesposobna vlast ne prestaje da uvodi poslodavcima i građanima Nikšića”, dodao je Radulović.

On smatra da su Nikšiću potrebne nove snage čija se politika neće oslanjati na otimanje, ucjene, partijsku pripadnost, već isključivo na znanju i osjećaju pripadnosti običnom građaninu.

“Pozivamo sve građane i poslodavce da više ne nasijedaju na lažna obećanja koja ova vlast prosipa iz godine u godine i stvara sliku blagostanja, koje građani nikako da osjete”, zaključio je Radulović.

Bonus video: