"Zajedno za zajednicu" primjer dobre prakse društveno odgovornog poslovanja

Konferencija je okupila EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regiona, a organizator je bila fondacija „Katalist“ koja se bavi unapređenjem filantropije u regionu i pruža podršku TACSO-u, - programu Evropske Unije
78 pregleda 0 komentar(a)
sa konferencije u Beogradu, Foto: Porto Montenegro
sa konferencije u Beogradu, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 26.11.2015. 14:36h

Kompanija „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“ iz Tivta predstavila je svoj koncept društveno-odgovornog djelovanja i projekat „Zajedno za zajednicu“ na regionalnoj konferenciji o filantropiji pod nazivom „Filantropija na Zapadnom Balkanu: investicija za budućnost“ koja se održava od 24. do 27. novembra u Beogradu.

Konferencija je okupila EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regiona, a organizator je bila fondacija „Katalist“ koja se bavi unapređenjem filantropije u regionu i pruža podršku TACSO-u, - programu Evropske Unije.

Kao drugačiji koncept društvene odgovornosti, kompanija „Adriatic Marinas“ uvela je program „Zajedno za zajednicu“, u kome zaposleni dobijaju slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama u gradu, koje organizuje i finansira kompanija, u saradnji sa gradskim institucijama – od uređenja dječjih igrališta, škola, brojnih ekoloških akcija, preko rekonstrukcije sportskih terena i parkova.

“Projekat “Zajedno za zajednicu” naišao je na pozitivne povratne informacije od panelista konferencije u Beogradu. Projekat je pohvaljen kao svojevrstan inovator u konceptu filantropije u regionu, ali i u zemljama EU, gdje je praksa da se ulaže novac i znanje, ali ne i vrijeme, posvećenost, ideje i kreativnost, kao što je slučaj sa projektom “Zajedno za zajednicu”. Kroz kreativne panel diskusije i radionice, prošli smo svojevrsnu obuku kako implementirati strategiju filantropije u okruženju, podsticati strateško djelovanje DOP-a u drugim kompanijama kroz zajedničke projekte, i uticati na percepciju javnosti o korporativnom davanju.”- istakla je na regionalnoj konferenciji PR koordinator Porto Montenegra Kristina Škanata, koja je ovom prilikom učestvovala u nizu radionica posvećenim inovacijama kad je DOP u pitanju, usavršavanju u korporativnom komuniciranju sa zajednicom, ali i razgovarala sa nekim od najznačajnijih predstavnika društveno-odgovornih kompanija Zapadnog Balkana.

Od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija “Adriatic Marinas” je od 2009. godine za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila više od dva i po miliona eura.

“I naredne kalendarske godine kompanija će podržati brojne kulturne, edukativne, ekološke, zdravstvene i sportske inicijative na području opštine Tivat i Boke Kotorske, u cilju postizanja sve kvalitetnijeg života lokalne zajednice. Trenutno smo u fazi prikupljanja samoinicijativnih projekata pojedinaca, NVO-a i institucija koje se bave društvenom djelatnošću, a koji će biti realizovani tokom 2016.godine.”- saopšteno je iz “Adriatic Marinasa”.

Bonus video: