Nude udio za 25 eura po akciji

„Sada čekamo da suprotna strana izađe sa svojim predlogom, ali oni najprije moraju da urade procjenu objekta. S obzirom na to da je objekat renoviran, oni moraju da naprave sopstvenu realnu procjenu i na osnovu toga da vide koja bi to bila pojedinačna cijena po akciji“, objasnila je Milošević
1 komentar(a)
Igalo, Foto: Slavica Kosić
Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.11.2015. 15:24h

Udruženje manjinskih akcionara Centra Igalo formiralo je jedinstvenu cijenu od 25 eura po akciji, koje bi trebalo da otkupi Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Primorje hotels & restaurants, u okviru kojeg posluje hotel Palmon Bay u Igalu.

Predsjednik Skupštine manjinskih akcionara, Vesna Milošević, kazala je da su oni prethodnih dana pregovarali sa menadžmentom kompanije i da se nadaju pozitivnom ishodu početkom decembra, prenosi Radio Jadran.

„Sada čekamo da suprotna strana izađe sa svojim predlogom, ali oni najprije moraju da urade procjenu objekta. S obzirom na to da je objekat renoviran, oni moraju da naprave sopstvenu realnu procjenu i na osnovu toga da vide koja bi to bila pojedinačna cijena po akciji“, objasnila je Milošević.

Manjinski akcionari Centra Igalo na sjednici 2. novembra nijesu bili saglasni sa zahtjevom HTP Primorje o zaduživanju preduzeća za sedam miliona eura. Oni su kazali da se poslovnoj banci u dokumentima ne navodi ime, dok godišnja kamata na kredit, uz hipoteku na hotel Palmon bay, iznosi sedam odsto.

Milošević je tada saopštila da su HLT fond i manjinski akcionari glasali protiv odluka Skupštine, jer smatraju da je ona štetna zbog toga što bi hotel trebalo da se stavi pod hipoteku.

Ona je dodala da manjisnki akcionari smatraju da HTP Primorje nema pravo da stavi hipoteku na njihov manjinski dio, kao i da sumnjaju u zaduženost i uredno vraćanje kredita.

Milošević je podsjetila da je jedan od vlasnika HTP Primorje, po aneksu ugovora, dužan da investira četiri miliona EUR, ali kredit za to nije potreban.

Prema njenim riječima vlasništvo manjisnkih akcionara iznosi oko 12,75 odsto, dok ostatak, od 81 odsto pripada HTP Primorju i ostalim dioničarima.

Predsjednik Odbora direktora HTP Primorje, Božidar Draganić, rekao je da kompanija nastavlja sa rekonstrukcijom i inoviranjem hotela, u šta će uložiti dva miliona eura sopstvenih sredstava.

“Manjisnki akcionari su saopštili da žele da prodaju akcije i u toku su pregovori oko dogovornog rješavanja otkupa. I jedna i druga strana će nastojati da to u što kraćem roku završe, a o cijeni akcija ćemo još da se konsultujemo kad utvrdimo o kojem je broju ljudi riječ i koliko je akcija“, kazao je Draganić.

Bonus video: