Ivančević: Srbija i Crna Gora treba da formiraju zajednički turistički proizvod

Ivančević je agenciji Beta kazao da bi Srbija i Crna Gora zajednički turistički proizvod mogle da naprave u zdravstvenom i aktivnom turizmu, jer u tim ponudama obe zemlje imaju značajnih potencijala
82 pregleda 24 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.11.2015. 16:11h

Srbija i Crna Gora treba da formiraju zajednički turistički proizvod da bi bile konkurentne ostalim turističkim destinacijama, izjavio je danas predsednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore ( PKCG) Dragan Ivančević.

On je agenciji Beta kazao da bi Srbija i Crna Gora zajednički turistički proizvod mogle da naprave u zdravstvenom i aktivnom turizmu, jer u tim ponudama obe zemlje imaju značajnih potencijala.

"Jako je važno da sve potencijale Srbije i Crne Gore koji se tiču prirodnih i kulturnih vrijednosti unaprijedimo kroz zajedničku i permanentnu saradnju. Turističke ponude obije zemlje treba što više da se povezuju i da se stvara zajednički turistički proizvod kojim bi bili konkurentni ostalim turističkim destinacijama", kazao je Ivančević.

On je naglasio da je danas na sastanku predstavnika Odbora za turizam i ugostiteljstvo privrednih komora Srbije i Crne Gore u Privrednoj komori Srbije (PKS) dogovoreno da se u februaru 2016. za vrijeme Sajma turizma u Beogradu napravi zajednički forum i da će do tada biti spremni projekti za zajedničke turističke proizvode.

Bonus video: